Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijoje dėl žiemos audros tūkstančiai žmonių liko be elektros

Prancūzijoje daugiau nei 68 tūkst. namų liko be elektros, o šimtai žmonių įstrigo keliuose, kai smarki žiemos audra gausiu sniegu užvertė šiaurės ir šiaurės vakarinius regionus, antradienį pranešė pareigūnai ir meteorologijos tarnybos.
Pūga Prancūzijoje
Pūga Prancūzijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per avariją apledėjusiame kelyje netoli šiaurinio Lilio miesto susidūrė trys automobiliai ir buvo sužeisti 14 žmonių, tarp jų šeši ugniagesiai.

26 šiaurės vakariniuose ir šiauriniuose Prancūzijos regionuose buvo paskelbta nepaprastoji padėtis dėl smarkaus snygio, kuris, kaip nurodė orų tarnyba „Meteo France“, yra „neįprastas šiam metų laikui dėl prognozuojamo (kritulių) kiekio ir trukmės“.

Numatoma, kad orų sąlygos pagerės trečiadienį paryčiais.

Naktį iš pirmadienio į antradienį beveik 500 automobilių įstrigo netoli Šerbūro, kur smarkus vėjas, kurio greitis siekė 100 kilometrų per valandą, suvertė iki 60 centimetrų aukščio pusnis.

Normandijoje ir Bretanėje vienu metu be elektros buvo likę 68 tūkst. namų, tačiau elektros tinklų bendrovė ERDF pranešė, kad pirmadienio vakarą šį skaičių pavyko sumažinti iki 500.

Dėl sudėtingų meteorologinių sąlygų civilinės aviacijos pareigūnai prašė oro bendrovių atšaukti iki 25 proc. skrydžių iš Ruasi (Roissy) Charleso de Gaulle'o (Šarlio de Golio) ir Orli (Orly) oro uostų Paryžiuje.

Dėl sniego taip pat buvo pavėlinti traukinių reisai tarp Paryžiaus ir Šerbūro bei greitųjų traukinių TGV reisai.

Į Šerbūrą iš Airijos plaukęs keltas, gabenantis 491 keleivį, pirmadienio vakarą negalėjo įplaukti į uostą dėl audringos jūros. Tikimasi, kad jam pavyks tai padaryti antradienio rytą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas