Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Prancūzijoje du paaugliai kaltinami grupiniu 12-metės žydės išžaginimu

Prancūzijos valdžios institucijos trečiadienį pateikė kaltinimus dviem paaugliams dėl grupinio 12-metės žydės išžaginimo per išpuolį Paryžiaus priemiestyje.
FABRICE COFFRINI / AFP
FABRICE COFFRINI / AFP

Šis nusikaltimas, kurio motyvas tikriausiai buvo antisemitizmas, sukrėtė žydų bendruomenę ir padidino įtampą prieš pirmalaikius rinkimus.

Nukentėjusi paauglė policijai papasakojo, kad šeštadienio vakarą šiaurės vakariniame Kurbevua priemiestyje, parke netoli jos namų, prie jos priėjo trys 12–13 metų berniukai ir jėga nusitempė ją į pašiūrę.

Policijos šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad įtariamieji sumušė paauglę ir privertė ją įvairiais būdais santykiauti. Jie grasino jai mirtimi ir laidė antisemitines replikas.

Užpuolimo metu kartu su paaugle buvusiam jos draugui pavyko atpažinti įtariamuosius.

Trys užpuolikai buvo sulaikyti pirmadienį.

Antradienį dviem iš jų buvo pateikti kaltinimai grupiniu išžaginimu, antisemitiniais įžeidinėjimais, smurtu ir grasinimais nužudyti. Jie buvo uždaryti į areštinę. Abiem paaugliams yra 13 metų.

Kitas, 12-metis užpuolikas taip pat buvo apkaltintas antisemitiniais įžeidinėjimais, smurtu ir grasinimais nužudyti, bet ne išžaginimu. Jam buvo leista grįžti namo.

„Antisemitizmas negali būti pateisinamas“

Prancūzijos žydų bendruomenės vadovai pasmerkė išpuolį. Prancūzijoje gyvena didžiausia žydų bendruomenė po Izraelio ir JAV.

Spalio pradžioje kilus palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ ir Izraelio karui, Prancūzijoje, kurioje gyvena didžiausia Europoje musulmonų bendruomenė, padaugėjo antisemitinių veiksmų.

Socialiniame tinkle „X“ Prancūzijos vyriausiasis rabinas Haimas Korsia (Hemas Korsia) pareiškė esąs pasibaisėjęs paauglės išžaginimu ir pridūrė, kad „dėl šios precedento neturinčios antisemitizmo bangos niekas neturėtų būti pateisinamas“.

Kurbevua centro dešiniųjų meras Jacques'as Kossowski pasmerkė užpuolikų veiksmus ir paragino kaltininkus nubausti griežčiausiai pagal įstatymus, neatsižvelgiant į jų amžių.

Prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį ministrams sakė, kad antisemitizmas kelia grėsmę Prancūzijos mokykloms, pranešė vienas iš jo aplinkos narių.

Pasak šaltinio, vyriausybės posėdyje prezidentas labai rimtai kalbėjo apie antisemitizmą ir paragino mokyklose pradėti dialogą apie rasizmą ir neapykantą žydams, kad būtų užkirstas kelias rimtas pasekmes lemiančiai neapykantos kalbai.

Per pirmuosius 2024-ųjų mėnesius antisemitinių aktų Prancūzijoje padaugėjo tris kartus, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, rodo oficialūs duomenys.

Iš 2023-aisiais užregistruotų 1 676 antisemitinių aktų 12,7 proc. buvo įvykdyti mokyklose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite
15min naujienlaiškius