Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje – pasipiktinimas dėl grasinimo mokytojai netikru ginklu

Prancūzijos politikai sekmadienį piktinosi socialiniuose tinkluose paskelbtu vaizdo įrašu, kur matyti, kaip viename Paryžiaus rajonų esančioje mokykloje paauglys grasina mokytojai netikru ginklu. Incidentas, kurį nufilmavo 15-mečio bendramokslis, įvyko ketvirtadienį. Vaizdo įraše matyti stovintis ir netikru ginklu prieš sėdinčią mokytoją mojuojantis vaikinas.
Skandalą sukėlęs vaizdo įrašas
Skandalą sukėlęs vaizdo įrašas / Kadras iš vaizdo medžiagos

„Pažymėjote, kad manęs nėra. Pažymėkite, kad esu“, – šaukė paauglys, kitam mokiniui užtariant jį prieš mokytoją, kuri, iš pažiūros, buvo labiau pavargusi, nei išsigandusi ir toliau tęsė darbą prie nešiojamojo kompiuterio.

Penktadienį ši mokytoja dėl incidento kreipėsi į policiją, o įvykį pasmerkė prezidentas Emmanuelis Macronas ir jo vyriausybės kabineto nariai bei opozicija.

Švietimo ministras Jeanas-Michelis Blanquer ir vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras bendrame pareiškime pažadėjo kitą savaitę surengti aukšto lygio susitikimą, per kurį bus aptarti būdai nutraukti smurtą vargingesniuose Paryžiaus rajonuose esančiose mokyklose.

„Mokyklos yra Respublikos lopšys ir tai yra vieta, kur mes išmokstame gerbti Respubliką“, – sakė Ch.Castaneras, apsilankęs policijos nuovadoje rytų Paryžiuje.

Įtariamasis paauglys penktadienį atvyko į policiją lydimas savo tėvo, jam turėtų būti pareikšti kaltinimai.

Laikraštis „Le Parisien“ pranešė, kad vaikinas prisipažino nukreipęs netikrą ginklą į mokytoją, bet tvirtino, jog tai tebuvo pajuokavimas.

Mokinys teigė buvęs supykęs, nes mokytoja pažymėjo, kad pamokoje jo nėra, nors jis tik pavėlavo.

Prezidentas E.Macronas šeštadienį tviteryje pareiškė, kad grasinimas mokytojui yra nepriimtas. Jis tvirtino nurodęs ministrams imtis „visų būtinų priemonių“, kad tokie incidentai nepasikartotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito