Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 28 /14:30

Prancūzijos geležinkelių bendrovė teigia, kad sabotažo žala buvo pilnai pašalinta

Prancūzijos geležinkelių bendrovė SNCF sekmadienį paskelbė, kad sabotažo išpuolių pažeisto tinklo remontas buvo pilnai užbaigtas. 
JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
Temos: 1 Prancūzija

SNCF pranešime teigiama, kad situacija centrinėje vakarinėje linijoje iš Paryžiaus yra beveik normalizuota, o trys iš keturių greitųjų traukinių TGV važiuoja pagrindine šiaurine linija iš sostinės ir kelionės laikas neilgėja. 

Penktadienį, prieš vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, Prancūzijos greitųjų traukinių tinklas nukentėjo nuo „piktavališkų veiksmų“, įskaitant padegimus, kurie sutrikdė transporto sistemos darbą.

Ministras pirmininkas Gabrielis Attalis (Gabrielis Atalis) socialiniame tinkle „X“ teigė, kad padegimai Prancūzijos greitųjų geležinkelių tinkle buvo „parengti ir koordinuoti sabotažo veiksmai prieš SNCF įrenginius“, turėję „didelių ir rimtų pasekmių geležinkelių tinklui“.

Tačiau kol kas neaišku, kas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį įvykdė tris išpuolius prieš strateginius geležinkelių infrastruktūros punktus. Taip pat nežinoma, ar jie buvo sąmoningai suplanuoti siekiant sutrikdyti olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.

Penktadienį ir šeštadienį dešimtys tūkstančių keleivių susidūrė su traukinių atšaukimais ir vėlavimais.

„Dėl ypatingų SNCF tinklo darbuotojų, kurie nuo penktadienio ryto dirbo be pertraukų, pastangų šiuo metu visiškai baigti visų nuo sabotažo išpuolių nukentėjusių greitųjų geležinkelių paslaugų remonto darbai“, – nurodė SNCF. 

„Atlikti bandymai buvo rezultatyvūs, ir dabar traukinių linijos gali normaliai funkcionuoti, – nurodė bendrovė. – Nuo pirmadienio ryto nebebus jokių trikdžių“. 

Nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už kruopščiai suplanuotus išpuolius naktį. Skelbiama, kad techninės priežiūros darbininkams pavyko užkisti kelią ketvirtajam išpuoliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas