Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderis žada neleisti Rusijai absorbuoti Ukrainos

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partija Nacionalinis sambūris (RN) pergalės pirmalaikiuose parlamento rinkimuose atveju neleistų Rusijai absorbuoti Ukrainos, ketvirtadienį pareiškė partijos lyderis Jordanas Bardella (Žordanas Bardelas).
Politinis debatas Prancūzijos televizijoje prieš rinkimus. / DIMITAR DILKOFF-POOL/SIPA / DIMITAR DILKOFF-POOL/SIPA
Politinis debatas Prancūzijos televizijoje prieš rinkimus. / DIMITAR DILKOFF-POOL/SIPA / DIMITAR DILKOFF-POOL/SIPA

„Neleisiu, kad Rusijos imperializmas absorbuotų tokią sąjungininkę kaip Ukraina“, – televizijos debatuose sakė J. Bardella, žadėdamas remti Ukrainą ir vengti eskalacijos su Rusija.

Jo komentarai debatuose su ministru pirmininku Gabrieliu Attaliu (Gabrieliu Ataliu) ir socialistų lyderiu Olivier Faure'u (Olivjė Foru) nuskambėjo po to, kai Marine Le Pen (Marin Le Pen), tris kartus dalyvavusi prezidento rinkimuose kaip RN kandidatė, sukėlė triukšmą, suabejojusi prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) gebėjimu būti vyriausiuoju ginkluotųjų pajėgų vadu, jei laimėtų RN.

J. Bardella, kalbėdamas apie prieštaringai vertinamą E. Macrono atsisakymą atmesti galimybę siųsti prancūzų karius į Ukrainą, sakė, kad „jei rytoj būsiu ministras pirmininkas, Prancūzijos kariai nebus siunčiami į Ukrainą.“

„Yra daug Europos šalių, kurios nenori, kad jų kariai būtų siunčiami į Ukrainos teritoriją“, – sakė jis.

Jis taip pat sakė nepritariantis ilgesnio nuotolio raketų siuntimui į Ukrainą, kurios galėtų pataikyti į taikinius Rusijos teritorijoje ir paskatinti prancūzus įsitraukti į bendrą karą.

„Mano kompasas yra Prancūzijos ir prancūzų interesai“, – nurodė J. Bardella.

G. Attalis savo ruožtu teigė, kad M. Le Pen pasiuntė aiškią žinią, nurodydama, kad jei RN laimės rinkimus, „tarp ministro pirmininko ir prezidento kils savotiškas ginčas dėl to, kas yra vyriausiasis kariuomenės vadas“.

„Tai labai rimta žinutė Prancūzijos saugumui“, – pabrėžė jis.

„Jei pradėsime nustatinėti raudonąsias linijas, nepadėsime ukrainiečiams“, – atsakydamas į M. Le Pen komentarą pridūrė G. Attalis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius