Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijos ministrę supykdė COP 28 derybose OPEC daromas spaudimas dėl iškastinio kuro

Prancūzijos energetikos transformacijos ministrė Agnes Pannier-Runacher (Anjes Panjė-Runašer) šeštadienį sakė esanti priblokšta po to, kai naftos kartelis OPEC paragino savo narius nepritarti bet kokiam susitarimui dėl iškastinio kuro Jungtinių Tautų rengiamoje klimato kaitos konferencijoje COP 28.
Chang Martin/SIPA / Chang Martin/SIPA
Chang Martin/SIPA / Chang Martin/SIPA
Temos: 2 Prancūzija Nafta

„Mane pribloškė šie OPEC pareiškimai. Ir esu pikta“, – sakė ji iš Dubajuje vykstančios klimato konferencijos ir pridūrė, kad „OPEC pozicija kelia pavojų pažeidžiamiausioms šalims ir skurdžiausiems gyventojams, kurie pirmieji nukentės nuo šios situacijos“.

Ministrė sakė, kad „tikisi, jog COP pirmininkaujanti šalis nepasiduos šių deklaracijų įtakai ir pasieks susitarimą, kuriuo bus patvirtintas aiškus tikslas palaipsniui atsisakyti iškastinio kuro“.

OPEC generalinis sekretorius Haithamas al Ghaisas šią savaitę išsiuntė laišką 13 grupės narių ir 10 Rusijos vadovaujamų sąjungininkių po to, kai Dubajuje vykusiose derybose buvo paskelbtas susitarimo projektas, kuriame raginama palaipsniui atsisakyti taršaus iškastinio kuro naudojimo. 

Trečiadienį išsiųstame laiške H. al Ghaisas ragino grupę atmesti bet kokius susitarimus, kuriuose orientuojamasi į iškastinį kurą, o ne į išmetamųjų teršalų kiekį.

Dėl šio laiško pasipiktino aktyvistai ir Didelių užmojų koalicija, kurią sudaro įvairios šalys – nuo Barbadoso iki Prancūzijos, Kenijos ir Ramiojo vandenyno salų valstybių.

Ispanijos energetikos ministrė Teresa Ribera šį žingsnį pasibjaurėtinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas