Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 15 /12:55

Prancūzijos policija: 8 migrantai žuvo bandydami kirsti Lamanšo sąsiaurį

Apvirtus perpildytai valčiai ankstų sekmadienio rytą žuvo aštuoni migrantai, bandę perplaukti Lamanšo sąsiaurį į Angliją, naujienų agentūrai AFP pranešė Prancūzijos policijos šaltinis.
Migrantai perplaukia Anglijos kanalą mažais laivais. / Chris J Ratcliffe / REUTERS
Migrantai perplaukia Anglijos kanalą mažais laivais. / Chris J Ratcliffe / REUTERS

Prancūzijos ir Britanijos vyriausybės ne vienus metus siekia sustabdyti migrantų srautą. Migrantai kontrabandininkams moka tūkstančius eurų už kelionę į Angliją iš Prancūzijos maža valtele.

Pasak policijos šaltinio, nelaimė įvyko netrukus po to, kai į valtį sulipo visi žmonės.

Regiono prefektas Jacques Billantas (Žakas Bilanas) 10 val. ryto vietos (11 val.Lietuvos) laiku surengs spaudos konferenciją, pranešė jo biuras.

Pakrančių apsauga šeštadienį pranešė, kad pastarosiomis dienomis migrantai daug kartų bandė įveikti pavojingą maršrutą mažomis valtimis, o vien per penktadienį ir šeštadienį per 24 valandas išgelbėta 200 žmonių.

Šį mėnesį prie šiaurinės Prancūzijos pakrantės žuvo 12 migrantų, daugiausia iš Eritrėjos, bandžiusių perplaukti Lamanšo sąsiaurį į Angliją.

Tai daugiausiai gyvybių nusinešusi tokia nelaimė šiais metais. Per visus 2023 metus Lamanšo sąsiauryje žuvo 12 migrantų.

Britų pareigūnų duomenimis, nuo šių metų pradžios per Lamanšo sąsiaurį į Angliją atvyko daugiau kaip 22 tūkst. migrantų.

Britų premjeras Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šią vasarą pažadėjo stiprinti bendradarbiavimą sprendžiant migrantų skaičiaus augimo problemą.

Tokia kelionė dažnai būna pavojinga, o 2021 metų lapkritį 27 migrantai žuvo apvirtus jų valčiai – tai iki šiol daugiausiai aukų pareikalavusi tokia nelaimė.

Prancūzijos institucijos stengiasi sulaikyti migrantus nuo išplaukimo, tačiau nebesikiša jiems atsidūrus vandenyje, nebent juos tektų gelbėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas