Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijos SNCF vadovas žada, kad sabotažo padariniai bus pašalinti iki pirmadienio

Prancūzijos geležinkelių bendrovės SNCF vadovas šeštadienį patikino, kad nuo pirmadienio bus atkurtas normalus traukinių eismas, nes bus užbaigti avariniai remonto darbai šalinant prieš Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymą įvykdytų sabotažo veiksmų padarinius.
DENIS CHARLET / AFP
DENIS CHARLET / AFP

Jeanas-Pierre'as Farandou (Žanas Pjeras Farandu) žurnalistams pareiškė, kad dėl penktadienį įvykdytų trijų padegimų apie 160 tūkst. iš 800 tūkst. žmonių, kurie šį savaitgalį planavo keliauti, vis dar susidurs su sunkumais: jų traukinių reisai bus atšaukti arba traukiniai vėluos.

Penktadienį, likus kelioms valandoms iki Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos, Prancūzijos greitųjų traukinių tinklas nukentėjo nuo, pasak pareigūnų, tyčinių sabotažo veiksmų, įskaitant padegimus, dėl kurių sutriko transporto sistemos darbas ir buvo sujaukti dešimčių tūkstančių keleivių planai.

Dėl gaisrų, kurie paveikė Prancūzijos traukinių tinklo Atlanto, šiaurinę ir rytinę linijas, buvo atšaukta reisų ir vėlavo traukiniai – tokiu metu, kai vasaros atostogų kelionių eismas yra ypač intensyvus.

SNCF generalinis direktorius penktadienį sakė, kad užpuolikai padegė „kanalus, kuriais nutiesta daugybė (šviesolaidinių) kabelių“. Šiais kabeliais perduodama saugos informacija mašinistams arba valdomi bėgius keičiančių punktų varikliai.

Prancūzijos žvalgybos tarnybos stengiasi nustatyti sabotažo kaltininkus, naujienų agentūrai AFP sakė saugumo šaltinis. Panaudotas padegimo būdas priminė ankstesnius kraštutinių kairiųjų veikėjų išpuolius, pridūrė šaltinis.

Rugsėjį dėl geležinkelio kabelių kanalų padegimo kilo chaosas Šiaurės Vokietijoje, o pareiškimas apie prisiimamą atsakomybę buvo paskelbtas vienoje kraštutinių kairiųjų svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas