Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų radikalas E.Zemmouras glumina net šalininkus, bet jis – jau kandidatas į prezidentus

Prancūzų kraštutinis dešinysis Ericas Zemmouras paskelbė, kad kitais metais sieks prezidento posto. Apklausos rodo, kad šis alžyriečių žydų šeimoje užaugęs radikalas net gali patekti į antrąjį rinkimų turą ir mesti pirštinę Emmanueliui Macronui. Tiesa, E.Zemmouro stovykloje kyla įtampa – į vieną skandalą po kito įsisukantis veikėjas pykdo net savo paties sąjungininkus.
Ericas Zemmouras
Ericas Zemmouras / „Scanpix“/AP nuotr.

Socialiniuose tinkluose jau plinta grotažymė #Zemmourcandidat. Niekas nė neabejojo, kad E.Zemmouras dalyvaus 2022 metų prezidento rinkimuose – vadinamąją „kampaniją prieš kampaniją“ jis vykdė labai jau aktyviai, o oficialiai ją vadino naujos knygos pristatymo turu.

Tiesa, nors buvo svarstymų, kad šis radikalas gali aplenkti tradicinę Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų vėliavnešę Marine Le Pen ir patekti į antrąjį rinkimų turą, dabar apklausos rodo, jog E.Zemmouro, prieštaringai vertinamo žurnalisto ir apžvalgininko, reitingai stingsta.

Dėl to, analitikų teigimu, kaltas tik pats aktyvistas. Be to, kaip 15min sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Gintas Karalius, situacija vėl keisis po gruodžio 4-osios, kai savąjį kandidatą paskelbs pagrindinė opozicinė dešinioji Respublikonų partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento