Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 02 /2023 03 03

Pranešama, kad netoli Maskvos esančioje Kolomnoje nugriaudėjo sprogimas

Ketvirtadienio vakarą socialiniuose tinkluose pasklido žinia, kad Maskvos srities Kolomnos priemiestyje įvyko garsus sprogimas. Liudininkai pažymi, kad prieš „trenksmą“ buvo girdimas švilpimas. Kolomnoje yra ne vienas su Rusijos karine įranga susijęs objektas.
Sprogimo Kolomnoje padariniai
Sprogimo Kolomnoje padariniai / Soc. tinklų nuotr.
Temos: 2 Rusija Sprogimas

„Garsų sprogimo garsą girdėjo Kolomnos priemiesčių gyventojai, centriniuose miesto rajonuose nieko nebuvo girdėti. Pasak „Readovka“ šaltinio, sprogimas galėjo įvykti dėl karjere vykdomų darbų“, – pranešė Rusijos „Telegram“ kanalas „Readovka“.

Pažymima, kad į sprogimo vietą Kolomnos priemiestyje, esančiame vos už 93 kilometrų nuo Maskvos, išvyko teisėsaugos pareigūnai ir gelbėtojai.

Tuo pat metu Kolomnos miesto rajono administracijos spaudos tarnyba propagandos šaltiniui RBC pranešė, kad kol kas sprogimo Kolomnoje detalės nežinomos.

„Į įvykio vietą išvyko teisėsaugos pareigūnai ir gelbėtojai“, – rašė leidinys.

Incidento detalėmis jau dalijasi liudininkai. Liudininkų teigimu, iš pradžių buvo girdėti švilpimas, paskui netoli vietinio sąvartyno nugriaudėjo sprogimas. Po to pasirodė dūmai ir liepsnos. Be to, dėl smūgio bangos drebėjo langai žemutiniame Choroševo mieste, rašo Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.

Sprogimo vietos nerado

Rusijos žiniasklaida vėliau pranešė, kad atitinkamoms tarnyboms nepavyko rasti sprogimo vietos Kolomnoje. Leidinys „Baza“ pažymi, kad ekspertai apžiūrėjo teritoriją nuo Kolomnos iki Voskresensko, tačiau nieko įtartino nerado. Paieška buvo nutraukta iki ryto.

Tuo pat metu „Maš Telegram“ kanalo šaltiniai pažymi, kad Kolomnoje girdėtas sprogimas galėjo būti viršgarsiniu greičiu skriejančių naikintuvų MiG garsas.

Tačiau šaltiniai Rusijos propagandos agentūrai TASS teigė, kad įvyko sprogimas. Jis esą įvyko ore ir tai galėjo būti dronas. Tačiau bepiločio orlaivio nuolaužų taip pat dar nerasta.

„Unian“ pažymi, kad Kolomnoje įsikūręs vienas iš pagrindinių Rusijos karinės įrangos projektavimo ir mokslinių tyrimų bei gamybos centrų, kuriame, be kita ko, sukurtos raketų sistemos „Iskander“.

Be to, sausį projektas „Radio Svoboda Donbas.Realii“ nustatė tikėtiną Rusijos bandymų poligono, kuriame treniruojasi bepiločių orlaivių „Shahed“ operatoriai, vietą.

Ji yra maždaug už 8 km į pietryčius nuo Rusijos gynybos ministerijos Valstybinio bepiločių orlaivių centro Kolomnos mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas