Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pranešama, kaip ir kada į Baltarusiją gabenami branduoliniai ginklai

Baltarusijos geležinkelininkų bendruomenė savo naujienų portale praneša, kaip ir kada į Baltarusiją gabenami branduoliniai ginklai.
Į Baltarusiją jau atsiųsta priešraketinės gynybos įranga S-400.
Į Baltarusiją jau atsiųsta priešraketinės gynybos įranga S-400. / Baltarusijos gynybos ministerijos nuotr.

Bendruomenė skelbia, kad, vadovaujantis geležinkelių transporto dokumentais ir remiantis Baltarusijos ir Rusijos geležinkelių administracijų apsikeitimu prašymais dėl riedmenų vienetų skaičiaus, tipo, išvykimo ir atvykimo stočių, krovinių kodų, nustatyta branduolinių ginklų ir susijusios įrangos pristatymo į Baltarusijos geležinkelių stotis tvarka.

Pirmajame etape, kuris numatytas 2023 m. birželį, planuojama tris kartus išsiųsti branduolinius ginklus iš Rusijos geležinkelių stočių į Prudoką (Baltarusijos geležinkelių Vitebsko filialą):

Iš Potanino stoties (Pietų Uralo geležinkelis) turi atvykti 4 dengtieji specialiųjų riedmenų vagonai, 1 lydimasis vagonas. Nurodytas krovinys – karinės paskirties šaudmenys. Iš Ložoko stoties (Vakarų Sibiro geležinkelis) turi atvykti 2 specialiųjų riedmenų vagonai, 1 lydimasis vagonas. Nurodytas krovinys – šaudmenys kariniams tikslams.
iš Čeboksarų stoties (Gorkovskaja geležinkelis) atvyks 10 specialiųjų riedmenų vagonų, 1 lydimasis vagonas. Nurodytas krovinys – šaudmenys kariniams tikslams.

Antrasis pristatymo etapas į Prudoko stotį (Baltarusijos geležinkelių Vitebsko atšaka) planuojamas 2023 m. lapkričio mėnesį taip pat trimis siuntomis iš Rusijos geležinkelių stočių.

Prudoko stotis yra branduolinių ginklų pristatymo į Baltarusijos teritoriją vieta, iš kurios jie toliau bus paskirstyti į saugojimo vietas specialiųjų karinių dalinių teritorijose, priklausomai nuo jų tipo, teigia bendruomenė.

Teigia, kad dalis branduolinių ginklų jau pristatyti

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos prezidentu po suklastotų rinkimų pasiskelbęs Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad taktiniai branduoliniai ginklai iš dalies jau pristatyti į Baltarusijos teritoriją.

„AP“/„Scanpix“/Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ir Rusijos lyderis Vladimiras Putinas
„AP“/„Scanpix“/Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ir Rusijos lyderis Vladimiras Putinas

Tuo pat metu nei Baltarusijos „Hayun“ stebėsenos grupė, nei kitų šalių žvalgybos tarnybos nepastebėjo branduolinio ginklo judėjimo per Baltarusijos teritoriją.

Anksčiau į Baltarusiją jau buvo išsiųsta priešraketinės gynybos įranga S-400. Apie tai pranešė Baltarusijos gynybos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas