Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prezidentas ir premjerė pasveikino Korėją nacionalinės šventės proga

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė antradienį pasveikino Korėją Nacionalinio išsivadavimo dienos ir Korėjos Respublikos sukūrimo 75-ųjų metinių proga.
Pietų Korėjos vėliava
Pietų Korėjos vėliava / 123RF.com nuotr.

Lietuvos vadovas pasidžiaugė Lietuvą ir Pietų Korėją siejančiais draugystės saitais, stiprėjančiais dvišaliais santykiais ir bendradarbiavimu tarptautiniu lygmeniu.

Pasak G.Nausėdos, Korėja yra viena pažangiausių ir svarbiausių Europos Sąjungos strateginių partnerių regione. Lietuvos vadovas pabrėžė, jog Lietuva siekia visapusiškai stiprinti Lietuvos ir Korėjos bendradarbiavimą, ypač aukštųjų technologijų ir inovacijų, saugumo ir gynybos pramonės srityse.

Prezidento teigimu, Pietų Korėjos indėlis užtikrinant taiką ir saugumą regione yra labai svarbus. Šalies vadovas pasidžiaugė Vilniuje vykusio NATO viršūnių susitikimo metu sustiprinta NATO ir Pietų Korėjos partneryste, aptartais svarbiausiais bendradarbiavimo klausimais, būsimu Korėjos ambasados atidarymu Vilniuje.

Lietuvos vadovas Korėjos prezidentui perdavė nuoširdžius linkėjimus, o visiems šalies gyventojams palinkėjo gerovės, taikos, klestėjimo ir visokeriopos sėkmės.

Pasak I.Šimonytės, Lietuva labai vertina draugiškus šalių santykius, kurie grindžiami bendromis vertybėmis – laisve bei atvirumu.

„Mūsų bendradarbiavimas naudingas abiem valstybėms ir jų žmonėms. Tikiu, kad bendromis pastangomis toliau stiprinsime draugišką dialogą ir sėkmingą ekonominį bendradarbiavimą, ypač ieškodami daugiau galimybių inovacijų ir aukštųjų technologijų srityse“, – teigia premjerė.

„Lietuva teikia pirmenybę ryšiams su Korėja ir kitomis Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono valstybėmis, ypatingas dėmesys skiriamas ekonomikai ir didelę pridėtinę vertę kuriantiems sektoriams. Bendraminčių šalių bendradarbiavimas iškilus iššūkių taisyklėmis grindžiamai tarptautinei tvarkai nepaprastai svarbus“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas