Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prezidentas: Vokietija remia Sakartvelą europietiškame kelyje

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris parėmė Sakartvelo siekį užmegzti glaudesnius ryšius su Europa, pranešė jo atstovė spaudai penktadienį, po pokalbio telefonu su prezidente Salome Zurabišvili.
Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris
Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris / „IMAGO“/„Scanpix“

Atstovė spaudai Cerstin Gammelin socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad per pokalbį F.-W.Steinmeieris pasakė S.Zurabišvili: „Esu dėkingas už jūsų aiškų ir tvirtą balsą už laisvę ir demokratiją. Kartvelai renkasi kelią į Europą. Vokietija remia Sakartvelą Europos kelyje. Šis kelias apima spaudos ir pilietinės visuomenės laisvę.“

Prezidentė S.Zurabišvili tviteryje rašė: „Sakartvelas vertina šiandien mano kolegos iš Vokietijos išreikštą paramą Sakartvelo europinės integracijos keliui ir Sakartvelo žmonių atsidavimui.“

S.Zurabišvili atvirai pasisako už glaudesnius ryšius su Vakarais ir kritikuoja Tbilisio vyriausybę, tačiau jos įgaliojimai yra riboti.

Ketvirtadienį ji pasidžiaugė dešimtimis tūkstančių protestuotojų, kurie šią savaitę privertė vyriausybę atšaukti prieštaringai vertinamus teisės aktus, pagal kuriuos nevyriausybinės organizacijos ir žiniasklaidos priemonės būtų pripažintos „užsienio agentais“.

Kritikai teigė, kad siūlomas įstatymas primena Rusijoje galiojančius teisės aktus, taikomus kovai su disidentais.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį kelias dienas trukusias demonstracijas prieš siūlomus teisės aktus buvusiame sovietiniame Sakartvele palygino su bandymu įvykdyti perversmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas