Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš vykdami kariauti į Ukrainą rusai priduos savo spermą

Chantų-Mansių autonominė apygarda sukurs spermos banką bevaikiams vyrams, vykstantiems į karą Ukrainoje, pranešė regiono žmogaus teisių ombudsmenė Natalija Strebkova, kurią cituoja naujienų svetainė „The Moscow Times“.
Rusijos karys
Rusijos karys / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šiandien inicijuojame klausimą dėl į tarnybą pašauktų kariškių, neturinčių vaikų, spermos banko sudarymo. Manau, kad tai labai svarbu kario giminės tęstinumui. Mes jau įforminome šią iniciatyvą ir pradedame ją įgyvendinti federalinėse platformose“, – apygardos Dūmos posėdyje nurodė ombudsmenė.

Ji paragino vietos deputatus paremti šį projektą.

Surguto motinystės ir vaikystės apsaugos centro prezidentė, Chantų-Mansių autonominės apygardos Dūmos narė iš „Vieningosios Rusijos“ partijos Larisa Belocerkovceva pažymėjo, kad regione jau veikia kariškių biologinės medžiagos išsaugojimo programa. Ją įgyvendina Pagalbinio apvaisinimo centras ir Surguto valstybinio universiteto Medicinos institutas.

„Problema yra ta, kaip programa bus finansuojama. Šiandien tai daroma piliečių lėšų sąskaita. Jūsų iniciatyva, ji labai svarbi, kad galėtume išsaugoti tų jaunų žmonių, kurie patenka į „specialiąją karinę operaciją“, biologinę medžiagą“, – kalbėjo L.Belocerkovceva.

Dar 2022 m. pabaigoje į Ukrainos frontą mobilizuotiems rusams buvo pažadėta suteikti nemokamo spermos šaldymo ir saugojimo kvotas.

„Sveikatos apsaugos ministerija nustatė galimybę 2022-2024 m. federalinio biudžeto sąskaita finansiškai aprūpinti nemokamu lytinių ląstelių (spermos) konservavimu ir saugojimu piliečius, mobilizuojamus dalyvauti „specialiojoje karinėje operacijoje“, – sakė visuomeninės organizacijos „Rusijos teisininkų sąjunga“ prezidentas Igoris Trunovas.

Jis paaiškino, kad tolesnis asmenų, mobilizuojamų „pagalbinio apvaisinimo funkcijoms“ atlikti, biomedžiagų naudojimas bus reglamentuotas įstatymu pagal privalomąjį sveikatos draudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?