Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 22

Priešrinkiminė Lenkija: pas kaimynus stiprėja pykčio ir nusivylimo banga

Šimtus tūkstančių lenkų į gatves prieš rinkimus išvedę opozicijos politikai tikisi, kad išsiliejęs pyktis nuvers dabartinę Lenkijos valdžią. Jie sako, kad permainos būtinos išsaugoti demokratijai. Valdantieji savo rėmėjus buria tikindami, kad tik jie gali apginti šalį egzistencinės grėsmės akivaizdoje ir pasirūpinti tais, kuriems sekasi sunkiau. Emocijos išsiveržė ir nauju ginču su Ukraina. 15min pristato, kokios temos vyrauja rinkimų kampanijoje ir kokia kryptimi po balsavimo gali pasukti kaimyninė šalis.
Jaroslawas Kaczynskis
Jaroslawas Kaczynskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Lenkijoje parlamento rinkimai vyks spalio 15 dieną. Juose valdančiajai dešiniajai „Įstatymo ir teisingumo“ partijai iššūkį mes centro dešinės Pilietinė platforma.

Abipusiai kaltinimai

„Tiek vieni, tiek kiti akcentuoja: yra pasirinkimas tik tarp šitų dviejų partijų, visos kitos partijos, kurios dalyvauja, yra neesminės, nes čia yra egzistencinė grėsmė Lenkijai. Vieni sako, kad egzistencinė grėsmė yra Jaroslawas Kaczynskis, kiti – kad Donaldas Tuskas“, – interviu 15min sakė politologas Vilniaus universiteto lektorius Mariuszas Antonowiczius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito