Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Harry dėl islamistų grasinimų imtas saugoti ištisą parą

Dižiosios Britanijos specialiosios tarnybos jau dešimt dienų saugo princą Harry ištisą parą po to, kai islamistai ėmė grasinti jam susidorojimu, skelbia „Sky News“.
Didžiosios Britanijos princas Harry
Didžiosios Britanijos princas Harry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad princas Harry tiesioginių grasinimų sulaukė po to, kai Didžiojoje Britanijoje buvo surengtas teroro išpuolis, per kurį nužudytas Lee Rigby.

Dieną po šio išpuolio 30-etis atsivertėlis į islamą Ashrafas Islamas pats kreipėsi į policiją, pareiškęs, kad jis ketina nužudyti princą. Vyras buvo suimtas. Jei bus įrodyta jo kaltė, jam gresia iki 10 metų įkalinimo. 

Šio vyro tikras vardas Markas Townley, jis ne kartą pakliuvo į teisėsaugos akiratį dėl sukčiavimo. Jis gimė Šiaurės Airijoje, yra Didžiosios Britanijos pilietis. Vienais duomenimis, jis priėmė islamą kalėjime, kitais – 2010 metais, keliaudamas po Artimuosius Rytus, tuomet jis pakeitė savo vardą.  

Šis grasinimas – viena iš priežasčių, kodėl princą Harry imta saugoti ištisą parą. Kita priežastis – specialiosios tarnybos turi duomenų, kad „al Qaeda“ šalininkai Didžiojoje Britanijoje rengiasi princo pagrobimui. 

Princas Harry tapo nemėgstamas islamistų dėl to, kad du kartus – 2008 ir 2012 tarnavo Afganistane. Grįžęs į tėvynę jis pasakojo, kad Afganistane žudė talibus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento