Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pripažino: ukrainiečių pozicijos kairiajame Dniepro krante „beveik visiškai sunaikintos“

„Tavrijos“ operatyvinės ir strateginės kariuomenės grupės atstovas spaudai Dmytro Lychovijus pareiškė, kad Ukrainos gynybos pajėgos tęsia kovines užduotis kairiajame Dniepro upės krante Chersono srityje, įskaitant netoli Krynkų kaimo ir tame rajone esančiose salose.
Ukrainos kariai prie Dniepro
Ukrainos kariai prie Dniepro / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“

„Atsižvelgta ir į tai, kad Ukrainos pajėgų pozicijos Krynkų kaime buvo visiškai sunaikintos dėl intensyvaus, ilgai trukusio priešo apšaudymo ir oro antskrydžių. Pats kaimas buvo beveik visiškai sunaikintas.

Ten nėra galimybės išlaikyti gynybą, nėra galimybės įsikibti į kokius nors įtvirtinimus, todėl Ukrainos gynėjai dabar yra kitose numatytose pozicijose ir atraminiuose punktuose, taip pat kairiajame Dniepro krante“, – atskleidė jis komentare „Laisvės Radijo“ padaliniui „Krym.Realii“.

Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Ukrainos kariai Dniepro upėje
Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Ukrainos kariai Dniepro upėje

Anot D.Lychovijaus, visoje „Tavrijos“ grupės operatyvinėje zonoje Prydniprovijos kryptis yra „karščiausia, tačiau, palyginti, ten kasdien vyksta priešo puolimai“.

„Jų yra santykinai daugiau, palyginti su kitais mūsų operatyvinės zonos kovinės linijos ruožais, tačiau šie skaičiai matuojami maždaug trimis ar keturiais per dieną, kartais dviem. Kartais jų gali būti apie tuziną... Tai šiek tiek mažiau intensyvu nei anksčiau, tačiau rusų bandymai veržtis į šias atramines pozicijas tęsiasi, tačiau jie lieka nesėkmingi“, – pabrėžė grupės atstovas spaudai.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos placdarmą prie Krynkų kairiajame Dniepro upės krante Chersono srityje išlaisvino pernai rudenį – 2023 m. lapkričio 17 d.

Praėjusią savaitę žiniasklaida pranešė, kad Ukrainos kariuomenė pasitraukė iš Krynkų. Pasak šaltinio, kalbėjusio su „Suspilne“ žurnalistais, tai įvyko prieš kelias savaites. Generalinis štabas to oficialiai nepatvirtino.

Liepos 17 d. naujienų svetainė „Slidstvo.info“, remdamasis policijos duomenimis, pranešė, kad nuo 2023 m. spalio mėn. iki 2024 m. birželio mėn. pabaigos Krynkuose buvo ieškomi 788 oficialiai dingę be žinios Ukrainos kariai. Žurnalistų teigimu, per šį laikotarpį iš ten išvežtų ir galiausiai palaidotų žuvusių vyrų skaičius siekia 262 karius.

Po šių pranešmų „Tavrijos“ operatyvinė ir strateginė kariuomenės grupė informavo, kad Ukrainos pajėgos ir toliau laikosi Krynų rajone ir pabrėžė, jog padėtis šiame rajone „nėra tokia kritiška“, kaip skelbia kai kurios žiniasklaidos priemonės.

Tačiau D.Lychovojus patvirtino, kad dauguma pagrindinių Ukrainos kariuomenės pozicijų šiame kaime „buvo sugriautos iki pamatų dėl intensyvios kombinuotos ir ilgalaikės priešo ugnies“.

Jis nekomentavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolių šiame rajone, tačiau pažymėjo, kad Rusijos pajėgų nuostoliai buvo 4-5 kartus didesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus