Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisaikdintas naujas Pakistano prezidentas Arifas Alvi

Per ceremoniją Islamabade sekmadienį buvo prisaikdintas naujasis Pakistano prezidentas Arifas Alvi, kurio paskyrimas įtvirtina valdančiosios partijos pozicijas po prieštaringai vertinamų liepos rinkimų.
Arifas Alvi
Arifas Alvi / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Prezidento prisaikdinimu baigėsi taikus valdžios perdavimas naujai vyriausybei po neramių rinkimų, kuriuos temdė įtarimai dėl kariškių kišimosi ir balsų klastojimo.

Premjeru išrinktos buvusios kriketo žvaigždės Imrano Khano artimas sąjungininkas A.Alvi, vienas I.Khano partijos „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) įkūrėjų, tapo 13-uoju šalies prezidentu ir šiame poste pakeitė Mamnooną Hussainą.

Pakistano įstatymų leidėjai A.Alvi išrinko antradienį.

Prisaikdinimo ceremonijoje dalyvavo I.Khanas ir jo vyriausybės nariai, ginkluotųjų pajėgų vadai ir Islamabade dirbantys aukšto rango diplomatai.

A.Alvi prisiekė būti ištikimas Pakistanui ir eiti savo pareigas „Pakistano suverenumo, integralumo, solidarumo, gerovės ir klestėjimo labui“.

Nuversto ankstesnio premjero Nawazo Sharifo artimas šalininkas M.Hussainas per savo kadenciją aktyviai nedalyvavo politiniame gyvenime.

A.Alvi, keturių vaikų tėvas ir aktyvus socialinio tinklo „Twitter“ vartotojas, buvo pašautas per protestą prieš karinį diktatorių Ayubą Khaną 1969-aisiais.

A.Alvi studijavo Mičigano universitete, San Fransiske esančiame Ramiojo vandenyno universiteto filiale ir Lahoro aukštojo mokslo įstaigose. Po studijų jis dirbo stomatologu ir vėliau įsitraukė į politikos pasaulį.

Nuo 2006-ųjų A.Alvi aštuonerius metus ėjo PTI generalinio sekretoriaus pareigas, o 2013-aisiais pietiniame didmiestyje Karačyje buvo išrinktas į parlamentą. Per šiemet liepą vykusius rinkimus jis buvo perrinktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito