Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Prisėdo su taure“: skandalingi D.Medvedevo įrašai sutampa su vyno pristatymo datomis

Buvusio Rusijos prezidento ir premjero Dmitrijaus Medvedevo vieši pasisakymai tapo tokie nepadorūs, kad sukėlė daugybę sąmokslo teorijų. Tačiau nepriklausomas portalas „The Insider“ rado kur kas proziškesnį Rusijos Saugumo Tarybos vadovo pavaduotojo elgesio paaiškinimą. Pasirodo, nepaisant sankcijų, vynas iš D.Medvedevo Italijos vynuogynų ir toliau tiekiamas į Rusiją, o pristatymo datos kaskart stebėtinai sutampa su jo skandalingais pasisakymais.
Dmitrijus Medvedevas ir jo pristatomos skaidrės su iškraipytais politikų veidais
Dmitrijus Medvedevas ir jo pristatomos skaidrės su iškraipytais politikų veidais / „Insider“ nuotr.

Neseniai Dmitrijus Medvedevas vėl atsidūrė visuomenės dėmesio centre, ir vėl dėl pareiškimų, kurie buvusiam prezidentui kelia didžiulę gėdą ir nepatogumą. Jis kalbėjo Pasaulio jaunimo festivalyje ir, be kita ko, vadino europiečius vergais ir gyvuliais, o tai lydėjo jo „Telegram“ kanalo vaizdais su iškreiptais Europos lyderių veidais.

Prasidėjus plataus masto invazijai, D.Medvedevas ėmė reguliariai daryti odiozinius pareiškimus. Gali būti, kad tai susiję su tuo, jog jo vynuogynams sankcijos nebuvo taikomos, o vynas iš Italijos ir toliau į Rusiją įvežamas partija po partijos.

Toskanos vyno daryklą „Fattoria della Aiola“ Aleksejaus Navalno įkurtas Kovos su korupcija fondas pirmą kartą susiejo su Dmitrijumi Medvedevu dar 2017 m. Tuo metu šis verslas Italijoje buvo įregistruotas Kipro ofšorinėje bendrovėje „Furcina LTD“, kuri priklausė Iljai Jelisejevui – D.Medvedevo bendraklasiui, patikėtiniui ir artimam draugui. Dabar Italijos įmonės „Fattoria Della Aiola Societa Agricola A R.l.“ nuosavybės struktūra pasikeitė: vietoj vieno Kipro ofšoro yra kitas, tačiau dalis akcijų priklauso tiesiogiai I.Jelisejevui, pastebėjo „The Insider“.

Dmitrijus Medvedevas, prasidėjus plataus masto karui, ir toliau gaudavo vyno iš Italijos vyninės. „ImportGenius“ duomenimis, vynas iš „Fattoria della Aiola“ į Rusiją atkeliavo 2022 m. birželio 17 d. Prekes iš Latvijos gabeno bendrovė „Wellman Logistics“, o gavėjas buvo „Rue de Vin“, kuri per kitas firmas priklauso bendrovei „Skalisty Bereg“. Šios bendrovės steigėjas buvo D.Medvedevo kontroliuojamas fondas „Sotsgosproekt“, minėtas Aleksejaus Navalno tyrime.

Praėjus vos dviem dienoms po itališko vyno atvežimo, D.Medvedevas „Telegram“ kanale parašė žinutę, kurioje pranašauja Europos Sąjungos išnykimą, o Europos Komisijos vadovę Ursulą von der Leyen vadina „teta“.

Kita D.Medvedevo Italijos vyno daryklos siunta į Rusiją atkeliavo po mėnesio, liepos 18 d. Vėl per Rygą: siuntėjas buvo „SIA Lionwine“, o gavėjas – Maskvoje įsikūrusi „Lion Wine“. Buteliai buvo importuoti įvardinant juos „pavyzdžiais“. Nežinia, ar pats D.Medvedevas dalyvavo „išbandant juos“, tačiau praėjus kelioms dienoms po to, kai buteliai kirto sieną, jis parašė žinutę, kurioje išvardijo Vakarų „nuodėmes“ ir kuriame pavartojo tokius posakius kaip „Europos kvailiai“, „demencija sergantis senelis“ (apie JAV prezidentą) ir „miesto bepročiai“ (apie ES vadovybę).

2022 m. spalio 13 d. į Rusiją buvo importuota gana didelė „Fattoria della Aiola“ vyno partija. Tačiau tai jau buvo nebe bendrovė „Rue de Vin“, kuri buvo asmeniškai susijusi su D.Medvedevu, o didelė alkoholio importuotoja „Mistral Alco“.

Praėjus vos kelioms dienoms po to, kai vynas kirto muitinę, D.Medvedevas jau parengė naują pranešimą apie „banderovcus“.

2023 m. sausio mėn. vyno „pavyzdžius“ iš D.Medvedevo vyninės Toskanoje importavo bendrovė „MB Group Impex“. Praėjus porai dienų po to, kai gėrimai pateko į Rusijos teritoriją, D.Medvedevas vėl rašė įžeidimus „Telegram“ kanale:

Telegram/Dmitrijaus Medvedevo įžeidimai
Telegram/Dmitrijaus Medvedevo įžeidimai

Su D.Medvedevu susijusi įmonė „Rue de Vin“ į Rusiją taip pat importuoja kitų itališkų vynų „pavyzdžius“. Pavyzdžiui, 2023 m. liepos mėn. ji nusipirko „Vinicola Mediterranea“ gaminamo vyno. Kitą dieną po pristatymo D.Medvedevas rašė: „Branduolinė apokalipsė ne tik įmanoma, bet ir gana tikėtina.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito