Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pritraukti investuotojų siekianti Graikija pratęs „auksinės vizos“ programą

Graikija ketvirtadienį paskelbė pratęsianti vadinamąją „auksinės vizos“ programą tiems asmenims, kurie šalyje investuos mažiausiai 400 tūkst. eurų.
Graikijos vėliava virš šalies parlamento pastato Atėnuose
Pritraukti investuotojų siekianti Graikija pratęs „auksinės vizos“ programą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mainais už investiciją vizos gavėjams bus suteiktas leidimas penkerius metus gyventi Graikijoje. Vizos gavėjai taip pat galės laisvai keliauti po visą Europos Sąjunga (ES) net tuo atveju, jei jie nėra ES valstybių piliečiai.

Anksčiau „auksinės vizos“ programa buvo taikoma tiems, kurie į Graikijos nekilnojamo turto rinką investuoja bent 250 tūkst. eurų.

Dėl „auksinės vizos“ pratęsimo projekto Graikijos parlamentas balsuos per artimiausius keletą mėnesių, naujienų agentūrai AFP patvirtino šaltinis vyriausybėje.

Anot šaltinio, programos tikslas yra „pritraukti investuotojų ekonomikos atsigavimo laikais bei reaguoti į rinkos paklausą“.

Pirmoji „auksinės vizos“ programa buvo pristatyta 2013 metais, siekiant atgaivinti į pražūtį ėjusią prasiskolinusios Graikijos nekilnojamo turto rinką. Programa padėjo pritraukti apie 5 tūkst. investuotojų, daugiausia iš Kinijos, Rusijos, Turkijos ir Egipto.

Panašias programas vykdo trylika ES valstybių. Europos Parlamentas (EP) nori, kad tokio pobūdžio schemos turėtų geresnes struktūras, siekiant išvengti korupcijos ir pinigų plovimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai