Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Prokuratūra nustatė Rusijos vadus, kurie gali būti atsakingi už ukrainiečio galvos nukirtimą

Teisėsaugininkai nustatė Ukrainos kariškio, kuriam rusų kariai Donecko srityje nukirto galvą, tapatybę, pranešė Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Soc. tinklų nuotr.

„Dėl vakar paaiškėjusio žiauraus Ukrainos gynėjo nužudymo Donecko srityje tyrimo. Nustatyta žuvusiojo tapatybė. Dabar negalime nurodyti jo vardo ir pavardės, nes tebevyksta galutinio jo duomenų patvirtinimo procedūros“, – sakė generalinis prokuroras, kurį cituoja agentūra „Unian“.

Jis pridūrė, kad taip pat buvo nustatyti Rusijos vadai, galimai atsakingi už ukrainiečių gynėjo galvos nukirtimą. Šiuo metu vykdomos priemonės šiai informacijai patikrinti.

„Šis faktas dar kartą patvirtina, kad teroristinės šalies Rusijos valstybinė politika – tai visiškas tarptautinės teisės ir visuotinės moralės nepaisymas. Kiekvienas pasaulio lyderis, spaudžiantis ranką V.Putinui, turėtų suvokti, kad spaudžia ranką žmogui, kuris toleruoja barbariškas žudynes“, – pabrėžė A.Kostinas.

Ukrainos karininko egzekucija Donecko srityje: kas žinoma

Antradienį Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas pareiškė, kad Donecko srityje rusų kariai nukirto galvą ukrainiečių kariškiui.

Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas teigė, kad Volnovachos rajone veikiančioms Rusijos pajėgoms buvo įsakyta neimti ukrainiečių karių į nelaisvę, o „žudyti juos nežmoniškai žiauriai – nupjaunant galvas“.

„Oro žvalgybos metu vienoje iš kovinių pozicijų Donecko srityje, Ukrainos kariai aptiko apgadintą ukrainiečių gynybos pajėgų šarvuotį. Jame buvo nupjauta ukrainiečių gynėjo galva“, – socialiniame tinkle paskelbė Ukrainos generalinė prokuratūra.

Generalinis prokuroras paragino visą civilizuotą pasaulį izoliuoti ir nubausti šalį agresorę už tokį veiksmą, pabrėždamas, kad agresorės vykdomi karo nusikaltimai yra ne pavieniai atvejai, o suplanuota Rusijos režimo strategija.

A.Kostinas pažymėjo, kad Rusijos nusikalstama politika siekiama sunaikinti ukrainiečius.

Daugiau Ukrainos įvykių skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite
15min naujienlaiškius