Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Propagandininkai pasinaudojo Jaredo Leto kalbomis: atlikėjas galėtų finansuoti karą Ukrainoje

Neseniai Lietuvoje koncertavęs ir per pasirodymą Serbijoje apie „rusišką energiją“ prakalbęs atlikėjas Jaredas Leto iš propagandininkų gavo pasiūlymą paremti Rusiją ir koncertuoti šioje šalyje.
Jaredas Leto ir karas Ukrainoje
Jaredas Leto ir karas Ukrainoje / Reuters/AP/Scanpix/Stopkadras

Pasak „Telegram“ kanalo „Shot“, su tokiu pasiūlymu į Amerikos superžvaigždę kreipėsi prokremlinio judėjimo „Rusijos veteranai“ aktyvistai. Jų nuomone, toks žingsnis „galėtų tapti humanitarine misija ir parama mūsų kovotojams kovų zonoje“.

Iniciatyvos autoriai mano, kad dabar Rusija nepajėgi daug išlaidauti užsienio žvaigždėms, o jei grupės „30 Seconds to Mars“ vokalistas taip pasiilgo Rusijos miestų ir publikos, tai kodėl gi nesurengti koncerto veltui.

„Džiaugiamės užsienio menininkų, tokių kaip Jaredas Leto, noru sugrįžti pas Rusijos žiūrovus, tačiau manome, kad dabartinėmis aplinkybėmis būtina parodyti supratimą ir pagarbą mūsų realijoms. Koncertai ir šou programos, reikalaujančios didžiulių išlaidų, atrodo netinkamai, kai daugelis mūsų tėvynainių ir toliau aukoja lėšas specialiajai karinei operacijai (taip Kremlius vadina karą Ukrainoje – red.past.) remti. Išsiuntėme pasiūlymą Jaredui Leto ir jo komandai apsvarstyti galimybę koncertuoti Rusijoje su humanitarine misija. Visos uždirbtos lėšos turėtų būti skiriamos fronto reikmėms: dronams, įrangai ir įrangai mūsų kovotojams pirkti. Tai būtų garbingas solidarumo ir paramos gestas“, – sakė judėjimo pirmininkas Ildaras Reziapovas.

Atlikėjas Jaredas Leto prisišnekėjo apie karą ir gavo atkirtį iš Ukrainos

15min primena, kad Ukrainos užsienio reikalų ministerija „Thirty Seconds to Mars“ lyderio Jaredo Leto žodžius apie koncertus Rusijoje ir Ukrainoje, kai „šios problemos“ baigsis, pavadino įžeidimu tiems, kurie aukoja savo gyvybes už laisvę.

Tai sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pranešime socialiniame tinkle X.

„Jaredo Leto „rusiškos energijos“ jausmas ir noras koncertuoti Rusijoje yra įžeidimas tiems, kurie aukoja savo gyvybes gindami laisvę“, – sakoma žinutėje.

Ministerija taip pat pridūrė, kad negali būti jokio nuolaidžiavimo Rusijai, kai ji ir toliau visomis priemonėmis siekia išspręsti Ukrainos egzistavimo „problemą“.

Anksčiau amerikiečių muzikantas ir grupės „Thirty Seconds to Mars“ lyderis Jaredas Leto per vieną iš savo koncertų Belgrade sakė, kad norėtų nuvykti į Sankt Peterburgą ir Maskvą.

Prieš plataus masto karą Ukrainoje Jaredas Leto dažnai atvykdavo į Kyjivą. Pavyzdžiui, 2019 m. jis dainavo ant Ukrainos sostinės pėsčiųjų tilto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito