Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Propagandos viršūnė: S.Lavrovas palygino Gazos karą su Ukraina

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas gyrė Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu už tai, kad jis nekritikuoja Kremliaus, ir lygino Izraelio karą prieš „Hamas“ su Maskvos invazija į Ukrainą.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas / „Reuters“/„Scanpix“

„B.Netanyahu sakė, kad nori sunaikinti „Hamas“, tai skamba kaip demilitarizacija. Ir jis pasakė, kad reikia pašalinti ekstremizmą Gazos Ruože. Skamba kaip denacifikacija“, – interviu televizijai „Rossija 24“ sakė S.Lavrovas, turėdamas omenyje du Rusijos skelbiamos „specialiosios operacijos“ Ukrainoje tikslus.

S.Lavrovas išreiškė susirūpinimą dėl buvusio ministro pirmininko Yairo Lapido pozicijos, kuria jis prieštarauja Rusijos invazijai, tačiau nurodė, kad B.Netanyahu tokių problemų Maskvai nekėlė.

„Nepaisant pasmerkimų iš viso pasaulio, įskaitant, žinoma, Izraelį, jis atsidūrė gana rimtoje situacijoje, kad niekada nedrįso daryti jokių pareiškimų prieš Rusiją“, – tvirtino S.Lavrovas.

Užsienio reikalų ministras, praeityje sukėlęs karštas diskusijas teiginiais, kad Adolfas Hitleris turėjo žydiško kraujo, ir kaltinęs Izraelį remiant neonacius, dabar postringavo, kad Rusijos ir Izraelio ryšiai grindžiami neva kovos su naciais idealu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas