Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Protestuojantys rusai naftininkai: „Kur karantinas? Kur kaukės?“

Rusijoje, kur koronaviruso epidemija, regis, dar tik įsibėgėja, susirūpinimas dėl sveikatos jau virsta per kraštus. Šimtai naftininkų Jakutijoje per demonstraciją reikalavo saugoti juos nuo infekcijos, o ne versti dirbti bet kokiomis sąlygomis, skelbia „Meduza“.
Protestas Jakutijoje
Protestas Jakutijoje / „Twitter“ nuotr.

Čajandos naftos lauke dirbantys vyrai rinkosi į neplanuotą protestą ir reikalavo padėti jiems apsiginti nuo COVID-19 infekcijos plitimo.

Necenzūriniais žodžiais darbininkai skundėsi, kad jiems karantinas negalioja, nors apribojimai konkrečiai Čajandos naftos lauke buvo paskelbti dar balandžio 17-ąją. Vyrai teigė, kad juos kone marina badu ir verčia gyventi bendruose barakuose – esą taip lengva užsikrėsti.

„Dabar mes jau pradedame sirgti! Jie, po velnių, grūda mus į barakus. Mes užsikrėtę. Kur su*istas karantinas? Kur su*pistos kaukės? Kur viskas?“ – kaip girdima viename vaizdo įraše, šaukė protestuotojai.

Jie taip pat grasino savo reikalavimus patys perduoti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Tiesa, minia netrukus pati išsiskirstė.

Čajandos naftos lauko operatorė – kompanija „Gazprom Dobya Nojabrsk“.

Antradienį Jakutijos, oficialiai vadinamos Sachos Respublika, gubernatorius Aisenas Nikolajevas pranešė, kad „labai reikšmingas“ skaičius žmonių Čajandos naftos lauke yra užsikrėtę koronavirusu.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Naftotiekis Jakutijoje
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Naftotiekis Jakutijoje

„Gazprom“, paprašyta regiono administracijos, iškart čia pat įrengė mobilių ligoninių. Darbininkai, kuriems buvo patvirtintos infekcijos, buvo išsiųsti į ligonines Jakutijos miestuose – medikų pagalbos prireikė beveik 100 naftininkų.

Čajandos naftos lauke dėl COVID-19 infekcijos buvo patikrinti visi 10,5 tūkst. darbininkų. Rezultatų dar nėra, bet jų sulaukus naftininkus planuojama išsiųsti namo ar į specialias patalpas karantinui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas