Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestus prieš kaukių dėvėjimą organizavęs 30-metis amerikietis mirė nuo koronaviruso

Teksaso gyventojas Calebas Wallace, padėjęs organizuoti protestus prieš pandemijos suvaržymus, mirė nuo COVID-19 būdamas 30 metų, praneša „Yahoo! News“.
Koronavirusas
Koronavirusas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Jo žmona, Jessica Wallace, kuri šiuo metu laukiasi ketvirtojo poros vaiko, pranešė apie vyro mirtį šeimos GoFundMe tinklalapyje šeštadienį.

C.Wallace su koronavirusu kovojo kelias savaites intensyviosios terapijos skyriuje, teigia „San Angelo Standard-Times“. Jis buvo „be sąmonės, ventiliuojamais plaučiais“ nuo rugpjūčio 8 dienos.

Jo žmona, kuri dėl kaukių dėvėjimo ir kitų suvaržymų dėl koronaviruso laikėsi kitokio požiūrio nei vyras, teigė, kad C.Wallace simptomus pradėjo jausti liepos 26 dieną, o į ligoninę papuolė liepos 30 dieną.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Intensyvios terapijos skyriuje gydomas koronavirusu sergantis pacientas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Intensyvios terapijos skyriuje gydomas koronavirusu sergantis pacientas

Jessica sakė „Standard-Times“, kad jos vyras iš pradžių atsisakė atlikti koronaviruso testą ir kliovėsi naminėmis gydymo priemonėmis, tokiomis, kaip didelės dozės vitamino C, cinko, aspirino ir „Ivermectin“ – gyvūnams skirto parazitinių kirminų gydymo preparato, kuris nėra patvirtintas JAV Maisto ir vaistų administracijos.

Ši įstaiga paragino žmones nenaudoti šio preparato COVID-19 gydymui, teigdama, kad tai nėra antivirusinė medicinos priemonė ir gerti ją didelėmis dozėmis yra pavojinga sveikatai.

„Jis buvo toks užsispyręs, – Jessica Wallace sakė „Standard-Times“. – Jis nenorėjo apsilankyti pas gydytoją, nes nenorėjo būti dalimi COVID-19 testų statistikos“.

C.Wallace buvo aršus pandeminių suvaržymų priešininkas, kritikavęs mokyklų uždarymą ir kaukių dėvėjimo politiką. Jis buvo vienas iš pernai liepos 4 dieną surengto „Freedom Rally“, nukreipto prieš vyriausybės įvestus apribojimus, organizatorių. Šio protesto rengėjai tvirtino, kad renginys skirtas žmonėms, „kuriems jau bloga nuo to, jog vyriausybė kontroliuoja jų gyvenimus“.

Vyras taip pat įkūrė „The San Angelo Freedom Defenders,“ (San Angelo laisvės gynėjai – liet.) grupę, kuri pernai surengė atskirą protesto akciją „pabaigti COVID tironiją“.

„Parodykite man mokslo tyrimus, kad kaukės veikia“, – rašė jis San Angelo savivaldybės oficialioje feisbuko paskyroje 2020 gruodį. „Pateikite įrodymus, kad mokyklų uždarymas veikia. Pateikite įrodymus, kad karantinas veikia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai