Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 03 /2022 10 04

Pulko „Azov“ ir kitų Mariupolio gynėjų vadai Turkijoje susitiko su artimaisiais: užliejo emocijos

Ukrainos prezidento kanceliarija surengė iš Rusijos nelaisvės išlaisvintų „Azov“ kovotojų ir jų šeimų susitikimą Turkijoje, kur jie turėtų likti iki karo pabaigos. Apie tai savo paskyroje „Facebook“ pranešė pirmoji ponia Olena Zelenska. Kariams taip pat suteikti Ukrainos didvyrių vardai.

„Vizito Turkijoje metu galėjau susitikti su mūsų vaikinais iš „Azov“. Jie čia atvyko mainų sąlygomis, o šiandien Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas susitarė dėl jų susitikimo su šeimomis.

Emocijų gausu. Kelias iki šios akimirkos buvo ilgas ir sunkus. Galiausiai jie galėjo apkabinti“, – rašė ji.

O.Zelenska sako, kad perdavė kovotojų sveikinimus ir prezidento Volodymyro Zelenskio bei visų ukrainiečių padėką, taip pat ekumeninio patriarcho Baltramiejaus, su kuriuo dieną prieš tai susitiko Stambule, palaiminimą.

Prezidentas suteikė didvyrių vardus

Prezidentas Volodymyras Zelenskis penkiems Turkijoje esantiems Mariupolio gynėjų vadams suteikė Ukrainos didvyrio vardą ir apdovanojo Aukso žvaigždės ordinu.

Ukrainos didvyriais paskelbti „Azov“ pulko vadas Denysas Prokopenka, jo pavaduotojas Sviatoslavas Palamaras, laikinai einantis 36-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados vado pareigas Serhijus Volynskis, „Azov“ vyresnysis karininkas Olehas Chomenka ir Nacionalinės gvardijos 12-osios brigados vadas Denysas Šlega.

V.Zelenskis vaizdo ryšiu pasveikino karius ir padėkojo jiems už tai, kad įvykdė svarbią kovinę užduotį ginti Mariupolį.

Rugsėjo 21 d. per apsikeitimą su rusų okupantais pavyko išlaisvinti 215 ukrainiečių gynėjų.

Tarp paleistų asmenų yra pasieniečių, policininkų, jūreivių, nacionalinės gvardijos, teritorinės gynybos karių, muitininkų ir civilių. Taip pat buvo išlaisvinti Mariupolio gynėjų vadai Denysas Prokopenka „Redis“, Serhijus Volynskis „Volyna“, Sviatoslavas Palamaras „Kalina“, Denisas Šlega ir Olehas Chomenka. Be to, tarp paleistų asmenų yra „Azov“ vadai Mykola Kuščas („Frostas“) ir Konstantynas Nikitenka („Foksas“), kuriuos okupantai norėjo sušaudyti.

Penki „Azov“ vadai yra Turkijoje, kur jiems asmeniškai šios šalies prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas garantuoja apsaugą ir saugumą. Jie bus Turkijoje iki Rusijos karo prieš Ukrainą pabaigos.

Ukrainos kariai, taip pat keli kovotojai iš užsienio šalių buvo iškeisti į valstybės išdavyste Rusijos naudai kaltintą Ukrainos politiką ir oligarchą Viktorą Medvedčuką ir 55 rusų okupantus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?