Sportas gyvai

R.Kadyrovas ir jo sugulovėmis paverstos merginos: viena jų pagimdė labai jauna

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas ne kartą turėjo intymių santykių su daug jaunesnėmis už save merginomis, kartais net nesulaukusiomis pilnametystės, skelbia nepriklausomas portalas „Agentstvo“ su nuoroda į „Projekt“.
Ramzanas Kadyrovas, Fatima Chazujeva ir Zamira Džabrailova
Ramzanas Kadyrovas, Fatima Chazujeva ir Zamira Džabrailova / „Agentstvo“ nuotr.

Pasak tyrėjų, 2006 m. R.Kadyrovo sugulove buvo tuomet 14-metė Fatima Chazujeva, kuri vėliau pagimdė kelis vaikus, vieną iš jų – būdama 15 metų.

Kita R.Kadyrovo sugulovė Zamira Džabrailova 2008 m. pagimdė Adamą Kadyrovą. Tuo metu jai buvo 16 metų.

„Projekt“ nustatė dar kelias R.Kadyrovo suguloves. Beveik visos jos turėjo intymių santykių su Čečėnijos lyderiu ankstyvame amžiuje, dar nesulaukusios 18 metų.

„R.Kadyrovas pirmenybę teikia jaunoms merginoms, moksleivėms arba pirmakursėms, – sakė vienas R.Kadyrovo pažįstamas. – Jis turi padėjėją, kuris turi daug jaunų čečėnių merginų kontaktų. Dešimčių, o gal ir šimtų.“

Pasak kito pašnekovo, kai R.Kadyrovas pirmą kartą tapo Čečėnijos vadovu, jo vyrai „imdavo merginas savo nuožiūra“, jie galėdavo jas pagauti ir nuvesti pas savo bosą tiesiai iš gatvės. Daugelis šių merginų iki šiol gyvena su stigma, kad yra buvusios R.Kadyrovo sugulovės, iš kurių jis atėmė nekaltybę ir kurios vėliau dėlto „nebuvo imamos į žmonas“.

Dažniausiai R.Kadyrovas savo sugulovėmis rūpinasi finansiškai ir karjeros požiūriu – jos gauna nekilnojamąjį turtą ir postus Čečėnijos valdžios institucijose. Neretai R.Kadyrovo dukterys ir kiti kraujo giminaičiai dirba kartu su jo slaptomis žmonomis. Tačiau yra buvę atvejų, kai R.Kadyrovas, atvirkščiai, savo moteris baudė.

Tragiškiausias tokio pobūdžio epizodas – 2003 m. neištirtas jaunos Gudermeso gyventojos Žanetos Mukujevos nužudymas. Ją ir R.Kadyrovą pažinoję žmonės papasakojo, kad juos siejo santykiai, kurie baigėsi Ž.Mukujevos mirtimi nuo nežinomo ginkluoto asmens kulkų tiesiog jos gimtojo miesto gatvėje. Pagal vieną iš versijų Ž.Mukujeva mirties metu buvo nėščia. „Projekt“ taip pat nustatė keletą kitų epizodų, kai R.Kadyrovas vienaip ar kitaip baudė savo suguloves.

Per visus R.Kadyrovo valdymo metus jo hareme buvo kelios dešimtys merginų. Kai kurios iš jų pagimdė R.Kadyrovui vaikų ir iki šiol yra artimos Čečėnijos vadovui. Iš kitų buvo atimta nekaltybė, o vėliau jos buvo paliktos arba griežtai nubaustos už kokį nors nusižengimą. Visais tyrėjams žinomais atvejais R.Kadyrovas su merginomis sudarė islamiškas santuokas – nikah – bet niekada to viešai nepripažino.

Tokius atvejus reglamentuoja keli rimti Rusijos baudžiamojo kodekso straipsniai, teigia žurnalistai.

Čečėnijos vadovas R.Kadyrovas yra poligamistas. Šis faktas pirmą kartą buvo įrodytas 2021 m. „Projekt“ tyrimo metu.

Daugiau informacijos apie tai, kaip R.Kadyrovas atėjo į valdžią, sukūrė didžiulį haremą ir padėjo Boriso Nemcovo bei kitų žudikams išvengti atsakomybės, pasakojama filme rusų kalba „Kadyrovo vertikalė. Pilna kraujo biografija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite
15min naujienlaiškius