Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 14

R.Kadyrovas – kaip kovotojas už Ičkeriją tapo V.Putino draugu, kuriam leidžiama viskas

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas – viena labiausiai matomų asmenybių Rusijos invazijos Ukrainoje fone. Jis aršiai palaiko kovos veiksmus, leidžia sau kritikuoti Kremliaus pareigūnus. Tačiau prieš kelis dešimtmečius jis pats kovojo prieš Maskvą ir, pasak 15min kalbinto eksperto, Rusijos pralaimėjimo atveju, kartu su Kremliumi skęsti jis neplanuoja.
Vladimiras Putinas, Ramzanas Kadyrovas
Vladimiras Putinas, Ramzanas Kadyrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Čečėnijos lyderis garsėja tuo, kad bent kartą per savaitę socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tai grasina Vakarams branduoliniu ginklu, tai kritikuoja Rusijos Gynybos ministeriją už tai, kad nepakankamai ryžtingai kariauja su Ukraina.

Tiesa, šią savaitę susitikęs su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, R.Kadyrovas atrodė kiek nervingas. JAV Karo studijų institutas pažymėjo, esą taip galėjo būti dėl to, kad pačių čečėnų vaidmuo kare Ukrainoje šiuo metu yra, palyginti, menkas.

Nemažai žiniasklaidos dėmesio sulaukė ir tai, kad V.Putinas neseniai taip pat susitiko Kremliuje su R.Kadyrovo sūnumi – 17-mečiu Achmatu. Spėliota, ar tik Kremlius neieško įpėdinio dabartiniam Čečėnijos lyderiui. Juolab, kad pastarosiomis dienomis skamba vis daugiau kalbų apie prastą R.Kadyrovo sveikatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito