Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Kadyrovas nesustoja: sūnaus sumuštą studentą verčia priimti islamą

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas anksčiau jo sūnaus Adamo sumuštas Nikita Žuravelis. R.Kadyrovo spaudžiamas studentas žada studijuoti ir priimti islamą.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / Stopkadras

Korano padegimu kaltinamą vaikiną anksčiau sumušė Čečėnijos vadovo penkiolikmetis sūnus Adamas Kadyrovas.

Neseniai filmuotoje medžiagoje matyti, kaip N.Žuravelis, stovėdamas priešais R.Kadyrovą, sako, kad bandys „mokytis ir priimti islamą“. Atsakydamas R.Kadyrovas sako, kad netiki rusu, nes jis „kalba ne iš širdies“ ir „jo akys žiūri ne ten, kur reikia“.

– Priimti islamą?

– Taip.

– Tu nekalbi iš širdies. Kažkur ne ten žiūri.

Kambarys filmuotoje medžiagoje yra panašus į tą, kur Adamas Kadyrovas sumušė studentą.

15min primena, kad rugsėjo 25 d. R.Kadyrovo „Telegram“ kanale buvo paskelbtas įrašas su video, kuriame matyti, kaip jo penkiolikmetis sūnus Adamas muša Nikitą Žuravelį, kaltinamą Korano sudeginimu Volgograde.

Žmogaus teisių tarybos vadovas Valerijus Fadejevas, komentuodamas situaciją, sakė, kad N.Žuravelis buvo sulaikytas teisingai, ir tik po to pažymėjo, kad reikia laikytis sulaikytųjų sulaikymo taisyklių. V. Fadejevas taip pat išreiškė viltį, kad kaltinamojo atžvilgiu bus priimtas teisingas teismo sprendimas.

Savo ruožtu V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas vaizdo įrašo nekomentavo – paklaustas apie atsisakymo priežastis, jis žurnalistams atsakė: „Nenoriu“.

Grozno vidaus reikalų ministerija atsisakė pradėti bylą dėl Adamo Kadyrovo įvykdyto sumušimo. Atsisakymo pradėti bylą priežastimi buvo įvardytas R.Kadyrovo sūnaus jaunas amžius.

Vėliau Valstybės Dūmos deputatas Adamas Delimchanovas pareiškė, kad R.Kadyrovo sūnui suteiktas aukščiausias Čečėnijos respublikos titulas „Čečėnijos didvyris“.

VIDEO: R.Kadyrovo sūnus spardo Korano degintoją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas