Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Kadyrovas pasisakė dėl Izraelio ir „Hamas“ konflikto

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas parėmė Palestiną „Hamas“ ir Izraelio konflikte. Savo pareiškimą jis paskelbė „Telegram“ kanale.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / Stopkadras

„Dar kartą raginu visus musulmonus, visus piliečius ir mūsų valstybę palaikyti tiesą ir sustabdyti šį karą. Arba mes būsime pasiųsti ten kaip taikdariai. Mes nuspręsime, mes juos sustabdysime. Mes sustabdysime tuos, kurie toliau kariauja. Tegyvuoja teisingumas“, – sakė R.Kadyrovas vaizdo pranešime.

Vaizdo įrašo aprašyme jis patikslino, kad palaiko Palestiną ir pasisakė prieš šią konfrontaciją, kuri, „kitaip nei kiti konfliktai, gali peraugti į kažką didesnio“.

VIDEO: R.Kadyrovas pasisakė dėl Izraelio ir „Hamas“ konflikto

Jis taip pat ragino neliesti Achmato Kadyrovo mečetės Izraelio Abu Gošo mieste ir Al Aksos mečetės Jeruzalėje. Anksčiau žiniasklaida pranešė, kad Achmato Kadyrovo mečetę Abu Gošo kaime netoli Jeruzalės užpuolė „Hamas“. Vėliau TASS pranešė, kad mečetė dėl apšaudymo nenukentėjo.

Spalio 7 d. rytą „Hamas“ pradėjo kovą prieš Izraelį. Kovotojai atakavo kariuomenės pasienio dalinius ir įsiveržė į Izraelio gyvenamąsias teritorijas, kur paėmė nežinomą skaičių kariškių ir civilių įkaitų. Atsakydama į tai Izraelio kariuomenė pradėjo operaciją. Vyriausybė paskelbė, kad šalyje prasidėjo karo padėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas