Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

R.Kadyrovas skelbia žiaurų kraujo kerštą dėl Dagestano įvykių

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas per susitikimą su saugumo tarnybų vadovais, surengtą teroristinių išpuolių Dagestane fone, paragino imtis kraujo keršto, skelbia nepriklausomas portalas „The Insider“.
Vienas iš teroristų
Vienas iš teroristų / Kadras iš vaizdo įrašo

„Jei [įtariamasis] yra susijęs su šaitanais, reikėtų nubausti visą jo giminę. Ši giminė turi žinoti, kad yra visiškai atsakinga... Kas užpuola brolį (turima minty, policininką – red. past.), turi suprasti, kad kraujo kerštas nužudys visus: tėvą, brolį, dėdę.... Kreipiuosi į čečėnų tautą: žinokite, ką daro jūsų vaikai. Jūs visi žinote vahabizmo požymius, jei tai pastebėsite, nedelsdami praneškite apie tai rajono policijai. Geriau jau mums laiku tai sustabdyti, negu vėliau nužudyti tave, tavo sūnų ir brolį.“

R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas
R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas

R.Kadyrovo „Telegram“ kanale buvo paskelbtas vaizdo įrašas su susitikimo fragmentais. Ten paskelbtoje žinutėje Čečėnijos lyderis teigė, kad dėl įvykių Dagestane jis paragino teisėsaugos institucijų vadovybę sustiprinti darbą užkertant kelią terorizmui ir religiniam ekstremizmui.

„Kartu pabrėžiau, kad bet kokie išpuoliai prieš teisėsaugos pareigūnų ir valstybės struktūrų gyvybes bus griežtai užkardyti. Ne tik nusikaltimo vykdytojai, bet ir netiesiogiai jiems talkinę asmenys bus baudžiami pagal visus įstatymus. Taip pat paraginau kiekvieną čečėną būti ypač budriam savo artimiausių šeimos narių atžvilgiu ir apsaugoti juos nuo žalingos teroristinės ideologijos įtakos. Aplaidumas šiuo klausimu gali sukelti rimtų tragiškų pasekmių, kurias būtina pašalinti bendromis valdžios institucijų ir visuomenės pastangomis“, – sakoma pranešime.

Tuo tarpu „Telegram“ kanalas 1ADAT, kurį valdo užsienyje gyvenantys čečėnų opozicijos aktyvistai, praneša, kad birželio 25 d. Čečėnijoje prasidėjo policijos reidai. „Mūsų šaltiniai iš teisėsaugos institucijų teigia, kad reidams buvo išvestas visas R.Kadyrovo teisėsaugos institucijų personalas. Tarp jų yra daug jaunų 18-20 metų amžiaus pareigūnų“, – sakoma kanalo pranešime.

Sausio mėn. per Čečėnijos vyriausybės posėdį Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad nužudžius pareigūną, žudiko šeimai turėtų būti paskelbtas kraujo kerštas.

Birželio 23 d. vakare kovotojų grupės užpuolė stačiatikių cerkves ir sinagogas Derbente ir Machačkaloje. Dėl to žuvo 21 žmogus, tarp jų 16 teisėsaugos pareigūnų. Žuvo penki kovotojai, kurie, kaip paaiškėjo, visi buvo Dagestano Sergokalos rajono gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius