Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

R.Kadyrovas: buvę „Wagner“ smogikai treniruojasi su specialiosiomis Čečėnijos pajėgomis

Pirmadienį Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad didelė grupė buvusių Rusijos „Wagner“ samdinių pradėjo treniruotis su specialiosiomis pajėgomis iš pietinio Rusijos Čečėnijos regiono, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

„Wagner“ atliko svarbų vaidmenį kai kuriose nuožmiausiose Rusijos karo Ukrainoje kovose, tačiau jų ateitis tapo abejotina, kai vadovas Jevgenijus Prigožinas rugpjūčio mėn. žuvo lėktuvo katastrofoje, praėjus dviem mėnesiams po to, kai vadovavo trumpam maištui prieš Rusijos gynybos vadovybę.

R.Kadyrovas „Telegram“ žinutėje teigė, kad didelė buvusių „Wagner“ kovotojų grupė intensyviai mokosi su jo specialiosiomis pajėgomis „Achmat“.

VIDEO: R.Kadyrovas teigia, kad buvę „Wagner“ smogikai treniruojasi su jo pajėgomis

„Džiaugiuosi, kad šiandien garsiojo (Achmat) dalinio gretas papildė kovotojai, turintys puikios kovinės patirties ir įrodę, kad yra drąsūs ir efektyvūs kariai, – sakė jis. – Esu įsitikinęs, kad būsimuose mūšiuose jie visiškai pateisins savo reputaciją.“

Jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, skambant jaudinančiai muzikai, rodomi kariai kovinio parengimo metu, tarp jų buvo ir tokių, kurie ant uniformų turėjo „Wagner“ ženklus, o veidus dengė kaukėmis. R.Kadyrovas sakė, kad per pratybas buvo šaudoma, mokomasi lauko medicinos. Taip pat apmokyti snaiperiai, kulkosvaidininkai, desantininkai ir artileristai.

Nebuvo aišku, kiek „Wagner“ vyrų dalyvavo ir ar kas nors iš jų liks Čečėnijos pajėgose pasibaigus mokymams.

Po J.Prigožino mirties Kremlius kaip absoliutų melą atmetė prielaidas, kad šis buvo nužudytas prezidento Vladimiro Putino įsakymu, siekiant nubausti jį už birželio maištą. Rusija dar nepaskelbė mirtinos lėktuvo katastrofos tyrimo rezultatų.

Vėliau V.Putinas ėmėsi veiksmų, kad „Wagner“ kovotojai būtų kontroliuojami valstybės, ir nurodė jiems pasirašyti ištikimybės priesaiką. Kremlius ne kartą sakė, kad ši grupuotė neegzistuoja kaip juridinis asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius