Sportas gyvai

R.Metsola pranešė, kad kandidatų į eurokomisarus laukia griežtesnis egzaminavimas

Kol Lietuva neapsisprendžia ar bent jau oficialiai neįvardija, kas bus naujasis eurokomisaras, kurį deleguos mūsų šalis, Europos Parlamento vadovė Roberta Metsola sako, kad Europos Komisijos kandidatų laukia rimta apklausa.
Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola
Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola / Europos Parlamento nuotr.

Tokią žinutę R.Metsola pasiuntė ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje. Joje EP pirmininkė ne tik įspėjo, kad Parlamentas ketina griežčiau apklausti naujus kandidatus į komisarų pozicijas, bet ir atkreipė dėmesį į tai, kad EP planuoja pakeisti vidines taisykles, siekiant sugriežtinti kandidatų apklausas.

Toks žingsnis, pasak jos, yra būtinas, nepaisant kritikos iš ES Tarybos, teigiančios, kad tai gali išbalansuoti institucijų santykius.

Per spaudos konferenciją ketvirtadienį R.Metsola taip pat pabrėžė konkurencingumo, saugumo ir gynybos bei socialinio teisingumo svarbą, sakydama, kad šios temos yra aiškios rinkimų žinutės Europos Sąjungos (ES) programai. Ji taip pat pabrėžė, kad Parlamentas stipriai remia ES plėtros procesą, ypač su Ukraina ir Moldova.

Kalbėdama apie saugumą ir gynybą, R.Metsola pažymėjo, kad EP sveikina naują saugumo bendradarbiavimo paktą tarp Ukrainos ir ES, kuris žymi abiejų šalių įsipareigojimą bendram saugumui. Ji pridūrė, kad ES turi didinti savo gebėjimus reaguoti į krizes ir siekti strateginės autonomijos.

EP vadovė taip pat akcentavo Europos konkurencingumo svarbą, ragindama stiprinti bendrąją rinką ir investuoti į pramonines galimybes, kad būtų sumažintos strateginės priklausomybės ir palaikomas ekonomikos augimas. Ji sakė, kad ES turi rasti inovatyvius būdus skatinti tiek viešąjį, tiek privatųjį investavimą, kad būtų galima auginti ekonomikas ir grąžinti skolas.

Savo kalboje R.Metsola taip pat nepamiršo ir žaliosios ir skaitmeninės pertvarkos, kurias įgyvendinant, EP vadovės teigimu, niekas neturi būti paliktas nuošalyje, o reguliavimas neturėtų tapti našta šeimoms, pramonei ar ūkininkams. Ji pabrėžė, kad svarbu užtikrinti, jog visos ES siūlomos priemonės veiktų praktiškai ir būtų naudingos visiems europiečiams.

R.Metsola taip pat patvirtino, kad EP palaiko EK vadovo rinkimų procesą ir yra pasirengęs sklandžiai pereiti prie naujo Europos Komisijos pirmininko rinkimų proceso, kai tik Europos Taryba pateiks savo kandidatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius