Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Sikorskis įvardijo šalį, galinčią sustabdyti Rusiją

Rusija negalėtų kariauti prieš Ukrainą be Pekino paramos, todėl Kinija gali ir turi ją sustabdyti. Tai Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis pareiškė pokalbyje su „The Washington Post“ žurnaliste. „V.Putinas negalėtų vykdyti šio karo be komponentų ir medžiagų iš Kinijos. Todėl Kinija galėtų sustabdyti šį karą. Ir ji turėtų tai padaryti“, – pridūrė jis.
Radoslawas Sikorskis ir raketos
Radoslawas Sikorskis ir raketos / Imago/Scanpix/Stopkadras

Lenkijos ministro teigimu, V.Putinas sustos tik tada, kai supras, kad negali laimėti „priimtina“ kaina. R.Sikorskis taip pat mano, kad branduoliniai grasinimai tėra būdas įbauginti viešąją nuomonę Vakaruose:

„V.Putinas yra diktatorius. Jį sulaikys mūsų galia, o ne jo paties doktrinos. Niekas neplanuoja jokios agresijos prieš Rusiją. Būtent Rusija yra agresorė. Būtent Rusija įsiveržė į Ukrainą. Putinas jaučiasi saugus, mesdamas visas savo pajėgas į karą prieš Ukrainą, nes žino, kad NATO yra grynai gynybinis aljansas.“

R.Sikorskis patikino, kad Varšuva remia Ukrainos narystę NATO ir nori, kad ši šalis laimėtų karą. Jis taip pat pasisakė už Ukrainos oro gynybos stiprinimą, į Lenkijos teritoriją skrendančių Rusijos raketų ir dronų numušimą ir draudimo smogti tolimojo nuotolio ginklais į Rusijos teritorijoje esančius aerodromus panaikinimą.

Ministras pripažino, kad Lenkija nerimauja dėl Jungtinių Valstijų prezidento rinkimų rezultatų, tačiau šalis nori palaikyti su jomis „geriausius santykius“, nepriklausomai nuo to, kas laimės. Paklaustas apie „nuovargį Vakaruose“, jis atsakė: „Nuo ko mes pavargome? Tai ukrainiečiai yra pavargę. Turime laikytis kurso, nes jei V.Putinas pralaimės, bus atkurta tarptautinė teisė ir Rusija reformuosis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas