Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotraukose – kraupi realybė: Indijoje kas valandą padegama viena moteris

Gilūs randai, sužaloti veidai – moterų pagalbos organizacijos skelbia, kad Indijoje kas valandą padegama viena moteris. Sužalotų moterų likimai nuo trečiadienio bus demonstruojami parodoje Vokietijoje, skelbia „Die Welt“.
Verkianti moteris
Verkianti moteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mergaitė, kurios nugara nuklota randais, moteris su apdegintu kaklu, vaikas, kurio veidas negrįžtamai sužalotas. Miunchene trečiadienį bus atidaryta paroda, kuri, pabrėžiama, skirta ne silpnų nervų lankytojams. Parodos pavadinimas atspindi turinį: „Apdegintos moterys“. 

Nuotraukų autorius – garsus fotografas Christopheris Thomas. Jis išpopuliarėjo Venecijoje įamžinęs vietos žmones. Šįkart vyras Indijoje fotografavo nuo sunkių nudegimų nukentėjusias moteris ir vaikus. 

Pagalbos organizacijos „WomenForWomen“, kuri bendradarbiauja su Tarptautinės plastinės chirurgijos draugija, atstovė, plastikos chirurgė Constance Neuhann Lorenz teigia, kad visos šios moterys buvo pašalintos iš savo šeimų. 

„Kiekvieną valandą Indijoje padegama viena moteris“, – sako C.N.Lorenz. Anot jos, moterys visomis įmanomomis priemonėmis stengiasi vėl bent iš dalies susigrąžinti buvusį grožį. „Mes galime bent jau sugrąžinti tam tikrą žmogaus veidą“, – sako ji. Nuo 2008 metų organizacijos įkūrėja kartu su kitais plastikos chirurgais operuoja moteris ir mergaites, kurios tapo žiauraus smurto aukomis. Indijoje, Bangladeše ir Kenijoje organizacija gydė apie 400 moterų. 

Fotografas pernai rugsėjį prisijungė prie organizacijos ir kartu vyko į Indiją. Jis parsivežė 80 fotografijų, 26 iš jų bus demonstruojamos parodoje. Organizacijos tikslas šioje parodoje surinkti lėšų, kurios bus skirtos Bangladešo moterų gydymui. Kelionė suplanuota jau kovą. Kiekvienas, kuris paaukos 1 000 eurų, dovanų gaus nuotrauką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas