Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rengiamas Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos URM vadovų susitikimas – šaltinis

Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos – vadinamojo Veimaro trikampio – užsienio reikalų ministrai pirmadienį susitiks netoli Paryžiaus aptarti konfliktų Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose, penktadienį pranešė Prancūzijos diplomatinis šaltinis.
STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Susitikimas į vakarus nuo Prancūzijos sostinės esančiame istoriniame pastate „Chateau de la Celle-Saint-Cloud“ „yra labai svarbus atsižvelgiant į labai nenuspėjamą ir nestabilią tarptautinę situaciją, dėl kurios reikės stiprios Europos“, sakė šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

„Turime vėl įgauti tam tikrą pagreitį“, – pridūrė jis.

Veimaro formatas vienija tris iš 27 Europos Sąjungos narių – daugiausiai gyventojų turinčias ir kariniu požiūriu stipriausias valstybes.

Pastangos jį atgaivinti dedamos po to, kai Lenkijoje pasikeitė vadovybė: buvęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas perėmė vadovavimą iš dešiniosios populistinės partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS).

Dėl Ukrainos visi trys ministrai – Prancūzijos Stephane'as Sejourne (Stefanas Sežurnė), Vokietijos Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) ir Lenkijos Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) – „siekia bendro tikslo... (rasti) išteklių, kurie padėtų Ukrainai laimėti šį karą“ prieš Rusijos užpuolikus, sakė diplomatinis šaltinis.

Paryžiaus nuomone, „jei tarp Rusijos ir Ukrainos pastangų yra spraga, ji turi būti užpildyta“, pridūrė jis.

Ministrai taip pat aptars pavojų, kad JAV parama Kyjivui galėtų sumažėti, jei Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) lapkritį vėl taptų Baltųjų rūmų šeimininku.

Bus kalbama ir apie kovą su terorizmu, Gazos Ruože vis dar laikomų įkaitų išlaisvinimą, sankcijas palestiniečių kovotojų grupuotei „Hamas“, galimas humanitarines paliaubas ir pastangas išvengti regioninio karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi