Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 22

Rinkėjai vardija, kas jiems kliūva: ar amerikiečiai pasirengę Kamalai Harris?

JAV demokratai labai rizikuotų, jei savo kandidate į prezidentus paskirtų 59 metų viceprezidentę Kamalą Harris, nes, be politinių klausimų, jai, kaip juodaodei moteriai, tektų įtikinti JAV rinkėjus įveikti rasistinius ir seksistinius įsitikinimus.
JAV viceprezidentė Kamala Harris
JAV viceprezidentė Kamala Harris / „Reuters“/„Scanpix“

JAV viceprezidentė Kamala Harris sekmadienį, iškart po JAV prezidento Joe Bideno pareiškimo, kad jis traukiasi iš rinkimų, sulaukė didelio palaikymo.

Dabartinę JAV viceprezidentę parėmė įvairūs partijos sunkiasvoriai politikai, taip pat daug gubernatorių ir kitų pareigūnų, anksčiau laikytų potencialiais varžovais kovoje dėl partijos nominacijos, bet dabar turinčių galimybę pretenduoti į jos bendražygius.

Pinigai taip pat plūdo: JAV demokratų lėšų rinkimo platforma „ActBlue“ paskelbė, kad eiliniai rinkėjai per kelias valandas nuo tada, kai K.Harris pradėjo savo kampaniją, paaukojo 46,7 mln. dolerių (42,88 mln. eurų). Nurodoma, kad tai didžiausia suma, surinkta per vieną dieną 2024 metų rinkimų cikle.

Tačiau, kaip pastebi JAV žiniasklaida, K.Harris taip pat žavi, kaip ir kelia abejonių, ar patys amerikiečiai yra pasirengęs jos atėjimui į Baltuosius rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus