Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimų parodija: Kremliuje jau nurodyta, kiek balsų kitų metų rinkimuose turi surinkti V.Putinas

Prezidentas Vladimiras Putinas 2024 m. prezidento rinkimuose turėtų gauti daugiau nei 75 proc. Rusijos rinkėjų balsų, o rinkėjų aktyvumas visoje šalyje turėtų viršyti 70 proc., rašo „The Moscow Times“.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

Pasak leidinio, tokį nurodymą vicegubernatoriams, atsakingiems už vidaus politiką, davė Kremliaus vidaus politikos bloko, kuriam vadovauja prezidento administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas Sergejus Kirijenka, pareigūnai. Apie tai pranešė „Kommersant“ ir RBC, remdamiesi informuotais šaltiniais.

2018 m. rinkimuose V.Putinas laimėjo 76,69 proc. balsų, o rinkėjų aktyvumas siekė 67,54 proc. Taigi, už jį balsavo 56,4 mln. žmonių, o tai yra rekordas Rusijos prezidento rinkimų istorijoje.

„Buvo kalbama, kad reikia daugiau nei praėjusį kartą“, – sakė RBC pašnekovas.

V.Putinas turėtų sulaukti daugumos rusų paramos, įskaitant ir tuos, kurie gyvena aneksuotuose Ukrainos regionuose, paaiškino „Kommesant“ šaltinis.

Kartu Kremlius nemato jokių problemų siekiant šių tikslų: parama V.Putinui yra didelė, todėl svarbiausia užtikrinti kampanijos teisėtumą, teigia pareigūnai.

Kremlius sąvoką „teisėtumas“ supranta taip, kad rusai pasitiki rinkimų rezultatais ir yra įsitikinę, jog balsavimo procedūros buvo sąžiningos ir skaidrios, pažymi šaltinis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rinkimai Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rinkimai Rusijoje

„Kremlius taip pat apsisprendė dėl ideologinių V.Putino kampanijos gairių. Ji bus grindžiama trimis blokais: „pasididžiavimas (suverenitetas), viltis (galimybės), pasitikėjimas (tradicijos)“, – sakė šaltinis.

V.Putino rinkimų kampanija taip pat palies karą su Ukraina, nes jis išlieka „informacinės darbotvarkės šerdimi“.

Pasak jo, tai yra „vertybių ir emocijų“, kurias, Kremliaus pareigūnų nuomone, reikėtų panaudoti rinkimuose, pluoštas.

V.Putino rinkimų kampanija taip pat palies karą su Ukraina, nes jis išlieka „informacinės darbotvarkės šerdimi“. Be to, tikimasi, kad rinkimų kampanija bus organizuojama pagal principą „buvo – tapo – bus“, sutelkiant dėmesį į Rusijos pasiekimus valdant V.Putinui, kuris šalį valdo nuo 2000 m.

„Būtina, kad piliečiai suprastų, kas jų laukia, nepaisant sunkių laikų“, – aiškino šaltinis.

Siekdamas parodyti Rusijos laimėjimus, V.Putinas praėjusią savaitę įsakė atgaivinti ekonominių pasiekimų parodą. Pirmasis toks renginys nuo SSRS žlugimo bus surengtas priešrinkiminiu laikotarpiu. Parodoje rusams bus pristatyti šalies pasiekimai pramonės, energetikos, žemės ūkio, transporto, statybos, mokslo ir kultūros srityse.

Pats V.Putinas kol kas nepaskelbė apie planus kandidatuoti penktai kadencijai, kurią jam suteikė 2020 m. vasarą priimtos Konstitucijos pataisos. Tačiau Kremlius daro prielaidą, kad „pagrindinio kandidato“ dalyvavimas prezidento rinkimuose yra bazinis scenarijus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant