Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 25

Rishi Sunako dvilypumas: imigrantų vaikas, tačiau su privilegijų ir turto šleifu

Šiaurės vakarų Londone, kur gyvena viena didžiausių Didžiosios Britanijos induistų bendruomenių, pirmadienį buvo švenčiama Diwali – viena svarbiausių šios religinės bendruomenės švenčių.

Vaikai laidė mažus fejerverkus, kurie iššaudavo atsitrenkę į šaligatvį, o praeiviams virš galvų mirgėjo skersai gatvės ištemptos ryškiaspalvių lempučių girliandos. Krautuvėlėse šeimos skubėjo įsigyti saldumynų ir žvakių.

Tačiau daugelis susirinkusiųjų su savo šeimomis sakė, kad staiga jiems atsirado dar viena priežastis švęsti – naujiena, kad Rishi Sunakas, vyriausias indų kilmės gydytojo ir vaistininkės sūnus, taps šalies ministru pirmininku, pirmuoju nebaltaodžiu, užimsiančiu aukščiausią Didžiosios Britanijos politinį postą.

Didžiojoje Britanijoje gyvena labai marga ir gyvybinga bendruomenė, kurios narių šaknys yra Indijoje. Ši šalis beveik šimtmetį buvo Britanijos kolonija, kol galiausiai 1947 metais iškovojo nepriklausomybę.

Anglijoje ir Velse gyvena net 1,5 milijono indų kilmės žmonių, todėl čia jie yra didžiausia etninė grupė po baltųjų britų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito