Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rumunija padovanojo Ukrainai oro gynybos sistemą „Patriot“

Rumunija padovanojo Ukrainai oro gynybos sistemą „Patriot“. Atitinkamas dekretas buvo paskelbtas šalies prezidento Klauso Iohanniso interneto svetainėje po to, kai jį patvirtino parlamentas.
Volodymyras Zelenskis ir priešraketinė sistema „Patriot“
Volodymyras Zelenskis ir priešraketinė sistema „Patriot“ / dpa/Scanpix

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas patvirtino, kad buvo priimtas sprendimas perduoti Rumunijos „Patriot“ sistemą Ukrainai. Jis padėkojo už tai.

„Ačiū už „Patriot“, – „Telegram“ kanale parašė A.Jermakas ir pridėjo Rumunijos vėliavos emotikoną.

Kaip anksčiau pranešė naujienų agentūra „Unian“, Rumunijos vyriausybė anksčiau pritarė įstatymo projektui, leidžiančiam perduoti Ukrainai priešraketinės gynybos sistemą „Patriot“, ir nusiuntė jį parlamentui galutiniam balsavimui.

Trečiadienį žiniasklaida pranešė, kad Rumunijos parlamento žemieji rūmai patvirtino įstatymo projektą, kuriuo būtų leista perduoti Ukrainai priešlėktuvinės gynybos sistemą „Patriot“.

Birželį Bukareštas pareiškė, kad perduos Ukrainai vieną iš dviejų veikiančių „Patriot“ sistemų su sąlyga, kad sąjungininkai pakeis ją panašia oro gynybos sistema. Ši oro gynybos sistema yra viena iš penkių, kurias NATO šalys pastaraisiais mėnesiais pažadėjo perduoti Kyjivui.

Ukraina primygtinai prašo Vakarų partnerių oro gynybos sistemų ir ilgojo nuotolio raketų, kad galėtų apsiginti nuo suaktyvėjusių Rusijos atakų prieš civilius taikinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas