Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 10 /12:00

Rusai ieško kaltų ir įvardija, kiek laiko gali užtrukti susigrąžinti Kursko sritį

Vienas svarbiausių Rusijos parlamento narių Andrejus Guruliovas, buvęs Rusijos pietinės karinės apygardos vado pavaduotojas, pasmerkė nevykusį Rusijos atsaką į Ukrainos pajėgų įsiveržimą Kursko srityje. „Telegram“ žinučių platformoje A.Guruliovas paragino karinį prokurorą ištirti vadų sprendimus perkelti gynybos pajėgas iš Kursko regiono prieš ukrainiečių puolimą.

Taip pat buvo keliami klausimai dėl to, kad nebuvo imtasi veiksmų, nes, pasak A.Guruliovo, likus 48 valandoms iki puolimo pradžios buvo gauta žvalgybos pranešimų apie tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošiasi pulti regioną, skelbia „The Washington Post“.

Smūgis V.Putinui

Su Kremliumi susijęs politikos analitikas Sergejus Markovas sakė, kad buvo akivaizdžių klaidų.

„Tai smūgis, nes akivaizdu, kad žvalgyba vadovybei davė signalą, bet... priemonių nebuvo imtasi, – sakė S.Markovas. – Tai visos žvalgybos sistemos nesėkmė, o kadangi už tai atsakingas Vladimiras Putinas, tai aišku, kad tai smūgis V.Putinui“.

Vis dėlto S.Markovas sakė, kad V.Putino situacija gali būti išspręsta, jei Ukrainos puolimas bus įveiktas. „Žmonės vis dar tikisi, kad tai baigsis Ukrainos pajėgų sunaikinimu“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas