Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusams pasipriešinę Ukrainos paaugliai nužudyti Berdianske: prieš mirtį vienas jų atsisveikino vaizdo įraše

Rusų statytinis užgrobtoje Zaporižios srities dalyje Vladislavas Rogovas pareiškė, kad Berdianske „likviduoti du proukrainietiški teroristai“. Kaip skelbia Ukrainos žiniasklaida, iš tiesų rusai nužudė du paauglius, kurie jiems pasipriešino. Anksčiau vieną jų rusai buvo suėmę, kankino ir kaltino antirusiška veikla.
Nužudytas paauglys
Nužudytas paauglys / Stopkadras

Apie paauglių nužudymą pirmiausia tapo žinoma iš V.Rogovo socialinių tinklų. Rusų kolaborantas nurodė vieno iš jų vardą ir pavardę – Tigranas Oganesianas, šešiolikmetis vaikinas, kurį rusai laikė nelaisvėje.

V.Rogovas teigė, kad apie 19 val. vakaro, kai gyventojai su šeimomis ilsėjosi miesto promenadoje, „du kovotojai atidengė ugnį iš automatinių ginklų“.

„Dėl suderintų ir greitų teisėsaugos institucijų veiksmų teroristai buvo užblokuoti ir likviduoti. Kol kas žinoma, kad vienas iš jų buvo Tigranas Oganesianas, kuris anksčiau buvo sulaikytas už antirusišką veiklą“, – pažymėjo V.Rogovas.

Antrojo paauglio pavardė nebuvo atskleista.

Vėliau išplito ir vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, užfiksuotas T.Oganesianas.

Jame vaikinas sako: „Štai ir viskas, tai mirtis, vaikinai. Atsisveikinu. Šlovė Ukrainai.“ Tada įrašas nutrūksta.

Kaip pranešama, paaugliai prieš žūtį nukovė vieną Rusijos kolaborantą bei okupacinių pajėgų pareigūną.

Kankino už „antirusišką veiklą“

T.Oganesianą rusų okupantai pagrobė 2022 m. rugsėjį. Jis ir dar vienas paauglys Mykyta Changanovas buvo apkaltinti terorizmu. Už tai jiems grėsė 20 metų laisvės atėmimo bausmė.

Šių metų birželį Europos Parlamentas pareikalavo, kad Rusijos valdžios institucijos sustabdytų vaikų atžvilgiu pradėtą procesą ir leistų jiems išvykti į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją.

Gegužės pabaigoje bylą paviešino žmogaus teisių aktyvistai iš Žiniasklaidos iniciatyvos už žmogaus teises. Jų teigimu, T.Oganesianas penkias dienas buvo žiauriai tardomas, mušamas ir kankinamas elektrošoku. Iš paauglio buvo reikalaujama prisipažinti rengus sabotažo aktą Melitopolio geležinkelyje.

Abiem nepilnamečiams neleista išvykti iš okupuotos teritorijos ir jie privalėjo kasdien prisistatyti tyrėjams.

Padėtis Berdianske

Rusai užėmė Berdianską prasidėjus plataus masto invazijai ir nuo to laiko aktyviai naudojasi juo kaip baze. Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo judėti Berdiansko kryptimi, todėl rusai suintensyvino savo gynybines pajėgas.

Pavyzdžiui, prieš savaitę jie perkėlė 20 karinių sraigtasparnių į miesto aerodromą. Be to, jie ten iš Mariupolio gabena šaudmenis.

Nepaisant to, mieste veikia partizanų tinklas, o Ukrainos kariuomenė taip pat reguliariai atakuoja ten esančius rusų sandėlius. Birželio 22 d. Ukrainos pajėgos atakavo rusus Rozos poilsio bazėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne