Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
16:23 /17:32

Rusams apšaudžius Charkivą žuvo trys žmonės, dar mažiausiai 24 sužeisti

Rusams apšaudžius Charkivą žuvo trys žmonės, dar mažiausiai 24 buvo sužeisti, antradienį pranešė regiono gubernatorius Olehas Synjehubovas.
Rusijos apšaudymo padariniai Charkive
Rusijos apšaudymo padariniai Charkive / „AP“/„Scanpix“

Socialiniame tinkle „Telegram“ jis nurodė, kad nukentėjo keturi miesto rajonai. Be kita ko, pataikyta į devynaukštį namą, bendrovės patalpas.

Rusija surengė mažiausiai penkias atakas panaudodama valdomas aviacines bombas.

Gelbėjimo darbai tęsiami, toliau naršoma po griuvėsius, sakė O. Synjehubovas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis „Telegram“ rašė, kad rusų bombų taikiniais tapo gyvenamasis namas, kepykla ir stadionas.

„Rusija yra teroristė ir kasdien tai patvirtina savo veiksmais, pasirinkimu kariauti ir bandymais plėsti karą“, – sakė jis.

„Charkive vyksta gelbėjimo operacija. Visos tarnybos dirba. Šiuo metu žinome apie tris žuvusiuosius ir 24 sužeistuosius. Reiškiu užuojautą visoms jų šeimoms ir artimiesiems“, – nurodė prezidentas pareiškime, pasidalijęs nuotraukomis iš įvykio vietos. 

JAV šiuo metu viešintis V. Zelenskis, besiruošiantis dalyvauti Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, pažymėjo, kad Niujorke „daug kalbama apie kolektyvines pastangas dėl saugumo ir ateities“, bet Kyjivas siekia „tiesiog sustabdyti terorą“.

„Mums reikia saugumo. Kad turėtume ateitį. Mums reikia, kad Rusija sustabdytų šią nusikalstamą ir neišprovokuotą agresiją, pažeidžiančią visas pasaulines taisykles“, – sakė jis, padėkojęs partneriams už pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas