Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ir Kinija vetavo Jungtinių Tautų rezoliuciją dėl sankcijų Sirijai

Rusija ir Kinija ketvirtadienį vetavo Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliuciją, kuri leistų skelbti sankcijas Sirijos prezidentui Basharui al Assadui, jeigu jo pajėgos nesiliautų naudoti sunkiąją ginkluotę.
Balsavimas Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje
Balsavimas Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusija ir Kinija jau trečią kartą per devynis mėnesius pasinaudojo veto teise, kuri priklauso nuolatinėms 15 valstybių Saugumo Tarybos narėms, kad blokuotų rezoliucijas Sirijai. Už rezoliuciją balsavo 11 narių, Rusija ir Kinija – prieš, dar dvi šalys susilaikė.

„Jungtinę Karalystę baugina Rusijos ir Kinijos veto“ – pasakė britų ambasadorius JT Markas Lyallas Grantas, kurio šalis pirmoji ėmėsi iniciatyvos kurti rezoliuciją.

Tekstas, kuriam pritarė JAV, Prancūzija, Vokietija, Portugalija ir kitos šalys, ragina skelbti nekarines sankcijas pagal 7-ąjį JT Chartijos straipsnį, jeigu B.al Assadas per 10 parų neatitrauktų sunkiosios ginkluotės iš Sirijos miestų.

Rusija pareiškė negalinti pritarti sankcijoms.

Rusijai ir Kinijai ketvirtadienį vetavus JT rezoliuciją, leidžiančią taikyti sankcijas Sirijai, kyla grėsmė, kad tarptautinio pasiuntinio Kofi Annano taikos misija gali baigtis, nepasiekus tikslo, pareiškė Prancūzijos atstovas.

„Atsisakius K.Annanui suteikti jo paprašytų spaudimo priemonių, kyla grėsmė jo misijai“, – Prancūzijos ambasadorius JT Gerardas Araud sakė JT Saugumo Tarybai, kai rezoliucija buvo vetuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai