Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:33

Rusijos ir Šiaurės Korėjos susitarimas turi slaptą sąlygą: ima aiškėti jos detalės

Šiaurės Korėjos įsitraukimas į Rusijos karą prieš Ukrainą buvo numatytas slaptoje Kim Jong Uno ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitarimų sąlygoje, kai pastarasis šių metų birželį viešėjo Pchenjane, skelbia amerikiečių leidinys „The Wall Street Journal“ remdamasis šaltiniais.
Vladimiras Putinas ir Kim Jong Unas
Vladimiras Putinas ir Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai V.Putinas birželį skrido į Šiaurės Korėją derinti karinio bendradarbiavimo sutarties detalių, Pchenjanas buvo pasirengęs pasiūlyti artilerijos sviedinių mainais į maistą ir degalus, priminė žurnalistai.

„Tačiau, pasak buvusio Rusijos žvalgybos karininko, kuris buvo supažindintas su susitarimo detalėmis, į jį galiausiai buvo įtraukta slapta sąlyga, suteikianti Šiaurės Korėjai leidimą siųsti pirmąją maždaug 1 000 Šiaurės Korėjos kareivių bangą į Ukrainą, kad ši tiesiogiai mokytųsi iš Rusijos patirties kariaujant. Jo teigimu, tokių karių bus daugiau“, – neįvardintą šaltinį citavo straipsnio autoriai.

Jis taip pat nurodė, kad dabar dauguma į Ukrainą atvykusių Šiaurės Korėjos karių „laikomi saugiu atstumu nuo fronto linijos, tačiau jiems demonstruojama, kaip rusai sprendžia logistikos problemas ir kokios taktikos laikomasi fronte, o kartu šie kariai įgyja naują supratimą apie bepiločių lėktuvų karą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento