Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Rusija ir Ukraina skelbia numušusios viena kitos dronų

Ukrainos oro pajėgos ketvirtadienį pranešė, kad nuo praėjusio vakaro numušė 41 rusų paleistą droną, daugiausia virš Odesos srities. Per naujausią Maskvos pernakt įvykdytą ataką buvo sužeista 11 žmonių.
STRINGER / REUTERS
STRINGER / REUTERS
Temos: 3 Rusija Ukraina Karas

Pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ skelbiama, kad rusai iš okupuoto Krymo ir Rusijos Krasnodaro krašte esančio Primorsko Achtarsko paleido 42 dronus „Shahed-136/131“. Taip pat skelbiama, kad rusai iš okupuotos Chersono srities dalies paleido šešias raketas S-300.

Tuo metu Rusijos Gynybos ministerija per „Telegram“ pranešė, kad ketvirtadienio naktį jos oro gynyba numušė ar perėmė devynis ukrainiečių dronus Kalugos ir Maskvos srityse.

Ukrainoje kritusios nuolaužos apgadino bendrabutį Odesoje. Sužeista 11 žmonių, įskaitant tris vaikus, sakė gubernatorius Olehas Kiperis.

„Antrą vakarą iš eilės rusų velniai pradėjo ataka prieš Odesą“, – pridūrė jis.

Po to, kai šią vasarą pasitraukė iš susitarimo dėl grūdų, kuriuo siekta apsaugoti grūdų eksportą Juodąja jūra, Maskva ne kartą puolė Ukrainos uostų infrastruktūrą, taip pat ir Odesoje.

Rusijoje Maskvos meras Sergejus Sobianinas teigė, kad vienas iš dronų buvo numuštas netoli Naro Fominsko miesto, esančio į pietvakarius nuo sostinės.

„Preliminariais duomenimis, toje vietoje, kur nukrito nuolaužos, žalos ir aukų nebuvo“, – „Telegram“ pranešė S. Sobianinas.

Jis sakė, kad įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos.

Nuo vasaros, kai Ukraina pradėjo naujas pastangas susigrąžinti rusų užimtą jos teritoriją, Kyjivas reguliariai vykdo dronų atakas prieš Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas