Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija įsismarkavo: sudavė mirtiną smūgį Lvivui – septyni negyvi, keturios dešimtys sužeista

Trečiadienį pranešta, kad per Rusijos pajėgų smūgį Lvivo miestui žuvo septyni žmonės, įskaitant tris vaikus, dar 40 buvo sužeisti. Tikėtina, kad aukų skaičius gali dar išaugti.

Iš pradžių Lvivo karinės administracijos vadovas Maksymas Kozickis pranešė, kad per Rusijos ataką žuvo 5 asmenys, bet po kelių minučių miesto meras Andrijus Sadovijus patikslino, kad žuvo 7 žmonės, iš kurių trys yra vaikai.

Vidaus reikalų ministerija pridūrė, kad gelbėtojai toliau ieško ir ardo griuvėsius Lvive. Naujausiais duomenimis, buvo sužeista apie 40 žmonių.

VIDEO: Didelio pavojaus signalas Ukrainoje: Rusija į Lvivą paleido raketas ir dronus

„Nukentėjo apie penkiasdešimt daugiabučių ir privačių namų. Gelbėtojai jau išgelbėjo 12 žmonių. Dirba psichologai, dislokuotas operatyvinis štabas. Policija renka nukentėjusių gyventojų pareiškimus ir tikrina, ar nėra nukentėjusiųjų gretimuose pastatuose“, – sakoma pranešime.

Lvivo miesto tarybos deputatas Ihoris Zinkevičius patvirtino, kad miesto centre apgadinta daugiau kaip 50 namų. Taip pat apgadinti 2 medicinos centrai ir 2 mokyklos.

Pasak A.Sadovijaus, keli gyvenamieji namai užsiliepsnojo Lvivo geležinkelio stoties rajone.

Trečiadienį Rusijos pajėgos taip pat smogė Kryvyj Riho miestui. Per išpuolį sužeisti penki žmonės, trečiadienį pranešė Dnipropetrovsko regiono administracijos vadovas Serhijus Lysakas.

Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Rusijos atakos padariniai Lvive
Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Rusijos atakos padariniai Lvive

Jis socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė, kad per ryte suduotą smūgį nukentėjo viešbutis ir keletas namų.

Pasak S.Lysako, sužeistos trys 62–84 metų moterys, 70-metis vyras ir 10 metų mergaitė.

„Terorą reikia sustabdyti“

Į antrą dieną iš eilės surengtus brutalius rusų išpuolius sureagavo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir išreiškė užuojautą aukų šeimoms ir draugams.

Prezidentas pabrėžė, kad dėl Rusijos teroro Lvive nukentėjo paprasti gyvenamieji namai, mokyklos ir medicinos įstaigos.

„Per Rusijos ataką prieš Kryvyj Rihą buvo sužeisti penki žmonės. Naikinami gyvenamieji namai ir civilinė infrastruktūra“, – kalbėjo V.Zelenskis.

Pasak valstybės vadovo, šiuo metu gelbėjimo tarnybos dirba vietoje ir daro viską, kas būtina atakos padariniams likviduoti. Visiems sužeistiesiems teikiama būtina pagalba.

Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Rusijos atakos padariniai Lvive
Volodymyras Zelenskis / „Telegram“/Rusijos atakos padariniai Lvive

„Kiekvienas pasaulio partneris, padedantis Ukrainai oro gynyba, yra tikras gyvybės gynėjas. Ir kiekvienas, kuris įtikina partnerius suteikti Ukrainai daugiau galimybių sąžiningai reaguoti į terorą, dirba tam, kad užkirstų kelią būtent tokiems Rusijos teroristiniams išpuoliams prieš Ukrainos miestus. Terorą reikia sustabdyti“, – pareiškė V.Zelenskis.

Anksčiau pranešta, kad trečiadienį ryte Rusijos pajėgos pakėlė strateginius bombonešius Tu-95MS, iš kurių paleido raketas. Taip pat skelbta, kad pakilo Rusijos kariniai lėktuvai Tu-22M3 ir MiG-31K. Be to, rusai sustiprino ataką bepiločiais orlaiviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?