Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 16 /16:47

Rusija netaupo: penktadienį atakavo Kyjivą balistinėmis ir sparnuotosiomis raketomis

Kyjive lankantis Afrikos šalių delegacijai, penktadienį Maskva surengė dar vieną masinę oro ataką. Nors, Ukrainos oro gynybos pajėgos atmušė 6 sparnuotąsias raketas „Kalibr“, 6 balistines raketas „Kinžal“ ir du žvalgybinius nepilotuojamus orlaivius, žalos išvengti nepavyko.
Kyjivo priemiestis po apšaudymo
Kyjivo priemiestis po apšaudymo / Ukrainos vidaus reikalų ministerija/ „Telegram“

Kyjivo regione per raketų ataką buvo sužeisti šeši žmonės, įskaitant vaiką, pranešė Kyjivo srities karinės administracijos vadovas Ruslanas Kravčenko ir Kyjivo srities policijos vadovo Andrijus Nebytovas.

„Šį kartą priešas užpuolė sritį raketomis ir bepiločiais lėktuvais. Dėl profesionalaus mūsų gynėjų darbo visi taikiniai buvo numušti!

Deja, dėl nuolaužų kritimo vienoje iš regiono gyvenviečių buvo sužeisti 6 žmonės, iš jų 1 vaikas“, - sakė R.Kravčenko.

„Tyrimo duomenimis, šalies agresorės ginkluotosios pajėgos surengė dar vieną raketinę ataką Kijevo regione, – sakoma Ukrainos generalinės prokuratūros pareiškime. – Buvo sužeista 82 metų moteris. Taip pat buvo sužeistas keliu važiavusio automobilio vairuotojas“.

Ukrainos valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba nurodė, kad krintančios nuolaužos buvo užfiksuotos po to, kai Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistemos perėmė Rusijos raketas.

Viename rajone buvo apgadinti trys gyvenamieji pastatai ir parduotuvė bei 15 pastatų buvo apgadinta.

Socialiniame tinkle sostinės meras Vitalijus Klyčko nurodė, kad sprogimas nugriaudėjo Kyjivo centriniame Podolės rajone, tačiau vėliau tvirtino, jog jį sukėlė Ukrainos oro gynyba.

Šiuo metu Kyjive vieši Afrikos šalių delegacija, kuri šeštadienį Sankt Peterburge planuoja dalyvauti susitikime su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu.

Į Maskvos veiksmus per kelias akimirkas sureagavo Ukrainos diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba, kuris savo ruožtu tviteryje parašė, kad Rusijos raketų ataka afrikiečių lyderiams viešint Ukrainos sostinėje yra žinia Afrikai.

„[Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas stiprina pasitikėjimą pradėdamas didžiausią per kelias savaites raketų ataką prieš Kyjivą, būtent tuo metu, kai mūsų sostinėje lankosi Afrikos lyderiai. Rusijos raketos – tai žinia Afrikai: Rusija nori daugiau karo, o ne taikos“, – pareiškė jis.

Ukrainos prezidento kanceliarijos administracijos vadovas Andrijus Jermakas pranešė, kad ukrainiečių oro gynybos pajėgos numušė po šešias rusų raketas „Kalibr“ ir „Kinžal“ bei du dronus.

Kyjivo karinės administracijos viršininko Serhijaus Popko teigimu, visi taikiniai buvo perimti virš sostinės.

„Putinas nori pademonstruoti, kad yra pasirengęs nepaisyti užsienio šalių vadovų saugumo, jam tai faktiškai nerūpi, nes jis jaučiasi visiškai nebaudžiamas. O Afrikos lyderių vietoje gali atsidurti bet kas, – po oro atakos susirašinėjimo platformoje "Telegram" rašė A. Jermakas. – Prisimename, kad raketos buvo paleistos ir tada, kai į Ukrainą atvyko JAV prezidentas Joe Bidenas ir JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas.“

„Pasaulis turi suprasti, kad dabar reikia konsolidacijos ir kuo griežtesnės pozicijos Rusijos atžvilgiu. Turime parodyti jėgą valstybei, kuri kenkia pasaulio saugumui ir veikia teroristiniais metodais“, – pridūrė jis.

„Tik tvirta diplomatija ir tvirta pozicija gali padaryti galą Rusijos terorizmui. Nes tai liečia visus, kiekvieną valstybę, kuri nori egzistuoti ir išsaugoti pasaulio tvarką“, – pabrėžė A.Jermakas.

„Pasaulis turi suprasti, kad dabar būtina konsolidacija ir kuo griežtesnė pozicija Rusijos atžvilgiu. Būtina parodyti jėgą valstybei, kuri kenkia pasaulio saugumui ir veikia teroristiniais metodais“, – sakė prezidento kanceliarijos vadovas.

Jis dar kartą paragino susivienyti ties prezidento Volodymyro Zelenskio taikos formule.

„Alternatyvos jai nėra. O tolesnius žingsnius turime aptarti Pasauliniame taikos viršūnių susitikime“, – tvirtino jis.

„Tik tvirta diplomatija ir tvirta pozicija gali padaryti galą Rusijos terorizmui. Nes tai liečia visus, kiekvieną valstybę, kuri nori egzistuoti ir išsaugoti pasaulio tvarką“, – teigė A.Jermakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas