Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 27 /17:23

Rusija supeikė Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją: „Gatves užplūdo žiurkės“

Rusija šeštadienį supeikė Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, pavadinusi ją didžiule nesėkme.
2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymas
2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymas / Vytauto Dranginio nuotr.

M.Zacharova parašė, kad dėl „absurdiškos atidarymo ceremonijos po atviru dangumi svečiai buvo priversti valandų valandas sėdėti lyjant lietui“.

„Zuma press“/„Scanpix“/Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova
„Zuma press“/„Scanpix“/Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova

„Organizatoriai nepagalvojo nei apie debesų sėją, nei apie tentus“, – rašė ji, turėdama omenyje Rusijos praktiką prieš didelius renginius po atviru dangumi siųsti lėktuvus, kurie bando išsklaidyti debesis.

Prieš pat žaidynių atidarymą Prancūzija sulaikė vieną rusą, kurį kaltina sąmokslu „destabilizuoti“ renginį.

„Įdomu, kiek dar „šnipų“ reikėjo įterpti, kad olimpinių žaidynių atidarymas Paryžiuje baigtųsi tokia didžiule nesėkme?“ – komentavo M.Zacharova.

M.Zacharova taip pat pašiepė tą dieną įvykusią „transporto griūtį“ po trijų padegimo išpuolių geležinkelio sistemoje, kuriuos Prancūzija vadina sabotažu.

Anot jos, Paryžiaus centras „virto benamių getu“, o gatves „užplūdo žiurkės“.

M.Zacharova išpeikė ir atidarymo ceremonijos dalį, kurioje dalyvavo vadinamosios drag karalienės ir kurią kai kas interpretavo kaip „Paskutinės vakarienės“ parodiją. Ji tai pavadino „pasityčiojimu iš krikščionims šventos istorijos“ ir pareiškė, kad „apaštalai buvo parodyti kaip transvestitai“.

„Akivaizdu, kad Paryžiuje jie nusprendė, jog jei olimpiniai žiedai yra įvairiaspalviai, galima visa tai paversti vienu milžinišku gėjų paradu“, – pridūrė ji.

„Scanpix“/AP nuotr./Paryžiaus Olimpinių žaidynių atidarymas
„Scanpix“/AP nuotr./Paryžiaus Olimpinių žaidynių atidarymas

Rusijos Stačiatikių Bažnyčios atstovas spaudai Vachtangas Kipšidzė taip pat pasmerkė šią dalį ir savo asmeniniame „Telegram“ kanale parašė, kad tai „kultūrinė ir istorinė savižudybė“.

Propagandos lavina

Panaši retorika skambėjo ir Rusijos federalinių televizijos kanalų eteryje. Jiems buvo diskredituojamos žaidynės, atidarymo ceremonija ir aiškinama, kodėl jie neturėtų žiūrėti olimpinių žaidynių.

Visuose televizijos reportažuose buvo pabrėžiama, kad ceremoniją sugadino lietus, atkreipiamas dėmesys į neva šiemet ypač mažą lankytojų skaičių, greitųjų traukinių judėjimo sutrikimus ir policijos užblokuotą Prancūzijos sostinę.

„Scanpix“/AP nuotr./Paryžiaus Olimpinių žaidynių atidarymas
„Scanpix“/AP nuotr./Paryžiaus Olimpinių žaidynių atidarymas

Televizijos kanalas „Rossija 1“ 20 val. vietos laiku transliuotame reportaže platino savo žinutę, sutampančią su M.Zacharos naratyvu.

„Šiomis minutėmis Paryžiuje atidaromos vasaros olimpinės žaidynės. Spalvingos ceremonijos, turėjusios pasauliui pademonstruoti prancūzų dvasią, dar prieš prasidedant susilaukė kritikos strėlių. Dėl saugumo sumetimų žiūrovų skaičius ceremonijoje buvo skubiai sumažintas perpus. Pačioje sostinėje stiprėja lietus. Tikimasi, kad per artimiausias valandas iškris dviejų savaičių kiekis, o tentai buvo įrengti tik VIP svečiams.

Žaidynių organizacinis komitetas taip užsiėmęs spręsdamas vis didėjančias problemas, kad atšaukė spaudos konferenciją.
Penkiolikai Rusijos sportininkų, kurie vis dėlto atvyko į Paryžių dalyvauti žaidynėse, uždrausta dalyvauti atidarymo ir uždarymo ceremonijose ir demonstruoti nacionalinius simbolius, įskaitant vėliavą ir himną. Šiame fone E. Macrono žodžiai apie taiką ir vienybę, kuriais jis kreipiasi į svečius, skamba itin ciniškai. E. Macronui olimpinės žaidynės yra paskutinė galimybė atgauti politinį svorį, prarastą per avantiūrą su pirmalaikiais rinkimais, prieš sunkias derybas dėl vyriausybės sudarymo....

Prancūzijos lyderis ir pati olimpiada dabar gyvena apgultos tvirtovės režimu. Paryžiuje pastatyta 40 tūkst. užtvarų, o oro erdvė uždaryta 150 km spinduliu. Dėl sabotažo sutrikdyta geležinkelių eismas – įstrigę traukiniai, tarp jų ir vežantys žaidynių dalyvius."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus