Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 20 /10:50

Rusija per išpuolį apgadino energetikos infrastruktūrą keturiose Ukrainos teritorijose

Rusija ketvirtadienio rytą per dronų ir raketų ataką apgadino energetikos infrastruktūrą Ukrainos Vinycios, Kyjivo, Dnipropetrovsko ir Donecko srityse, pranešė nacionalinė elektros tinklų operatorė „Ukrenerho“. 
Ukraina
Ukraina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pastaraisiais mėnesiais Rusijos smūgiai paralyžiavo Ukrainos elektros energijos gamybą, todėl pareigūnai buvo priversti įvesti tiekimo apribojimus ir importuoti elektros energiją iš užsienio. 

„Dar viena sunki naktis Ukrainos energetikos pramonei. Rusai užpuolė vieną iš DTEK šiluminių elektrinių“, – sakoma didžiausios privačios Ukrainos energetikos bendrovės DTEK išplatintame pranešime. 

Priduriama, kad per išpuolį buvo padaryta didelių nuostolių ir sužeisti trys darbuotojai. 

DTEK duomenimis, tai jau septinta didelio masto ataka prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą per pastaruosius tris mėnesius.

„Sugadinta Vinycios, Dnipropetrovsko, Donecko, Kyjivo sričių objektų įranga“, – nurodė „Ukrenerho“. Jos teigimu, žalos mastas dar vertinamas.

Pasak Dnipropetrovsko srities gubernatoriaus Serhijaus Lysako, per išpuolį buvo sužeisti mažiausiai trys žmonės – 30, 41 ir 63 metų vyrai. Du iš jų šiuo metu gydomi ligoninėje. 

Taip pat buvo apgadinti septyni privatūs namai, penki sandėliai, automobiliai ir elektros linijos Dnipropetrovsko srities Nikopolio rajone.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra sakęs, kad dėl Rusijos išpuolių šalyje dvigubai sumažėjo elektros gamybos pajėgumai, palyginti su padėtimi prieš metus. Jis taip pat paragino sąjungininkus atsiųsti daugiau oro gynybos sistemų, kad būtų apsaugota gyvybiškai svarbi infrastruktūra.

Ketvirtadienį Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad Rusija šalį apšaudė devyniomis raketomis ir 27 bepiločiais orlaiviais „Shahed“. Skelbiama, kad oro gynyba numušė visus dronus ir penkias iš devynių raketų. 

„Atakuoti ypatingos svarbos infrastruktūros objektai. Pagrindinė atakos kryptis buvo Ukrainos rytai, ypač Dnipropetrovsko sritis“, – pridūrė karinės oro pajėgos. 

Anot jų, oro gynybos sistemos taip pat veikė Zaporižios, Donecko, Chersono, Charkivo ir Kyjivo srityse. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius